x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Candidaţii USL, “călcaţi” în picioare la Ţibăneşti şi Ţibana (Iaşi)

Candidaţii USL, “călcaţi” în picioare la Ţibăneşti şi Ţibana (Iaşi)

de Cristinel C. Popa    |    25 Noi 2012   •   15:35
Candidaţii USL, “călcaţi” în picioare la Ţibăneşti şi Ţibana (Iaşi)
Sursa foto: Cristinel C. Popa/Intact Images
"Acest gen de a face campanie electorală aminteşte de vechea prigoană pe care a impus-o regimul Băsescu - PDL”
Pedeliştii ieşeni au jucat “Hora Unirii” (portocalii) pe 21 de bannere (rupte şi aruncate în drum) ale adversarilor. Simţind că li se clatină pământul de sub picioare, candidaţii ARD din judeţul Iaşi recurg la metode neortodoxe, chiar violente, de a lupta cu adversarii în campania electorală. 21 de bannere electorale ale candidaţilor USL Constantin Adăscăliţei şi Varujan Vosganian au fost distruse în noaptea dintre 22 şi 23 noiembrie.

Autorităţile locale, arătate cu degetul. Curentul electric s-a întrerupt în timpul actelor de vandalism

Politicienii USL dau vina pe cei de la PDL Iaşi lansând ipoteza că acţiunea a fost pusă la cale cu ajutorul autorităţilor locale. “Este vorba despre 13 bannere din comuna Ţibăneşti şi opt bannere din comuna Ţibana. Toate au fost tăiate aproape de miezul nopţii. În comuna Ţibana, în mod suspect, iluminatul public a fost oprit pentru două ore, exact în intervalul în care au avut loc actele de vandalism”, a declarat Constantin Adăscăliţei, candidat USL pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 3 Ţibăneşti.

Mutrele useliştilor, rupte sau “boite” cu var
Vandalii nu s-au mulţumit doar cu bannere, ei s-au luat şi de afişele useliştilor. Acestea au fost distruse intenţionat, singurele afişe rămase intacte fiind ale candidaţilor PDL.  “Respingem acest gen de a face campanie electorală, care aminteşte de vechea prigoană pe care a impus-o regimul Băsescu - PDL. Din păcate, la final de mandat, fostul deputat Petru Movilă nu se dezice şi confirmă că este un om fără cuvânt, fără onoare şi fără spirit de fair-play. Electoratul va sancţiona la vot această campanie murderă”, a adăugat Constantin Adăscăliţei.

Anchetă în urma plângerilor depuse la Poliţie şi Biroul Electoral Judeţean

Cei din PDL resping deocamdată acuzaţia cum că simpatizanţi ARD ar fi fost implicaţi în incident. Reprezentanţii USL Iaşi au depus plângeri la posturile de poliţie, dar şi la Biroul Electoral Judeţean. Potrivit primelor informaţii din anchetele demarate, au fost identificate mai multe persoane care au asistat, ca martori oculari, la actele de vandalism. Acestea au indicat autoturisme din echipa de campanie a deputatului PDL Petru Movilă, care ar fi patrulat în noaptea respectivă, exact în zonele în care au avut loc infracţiunile.

×
Subiecte în articol: alegeri parlamentare 2012