x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Carantina a fost prelungită cu încă 14 zile în municipiul Constanța. Se anunță intensificarea controalelor

Carantina a fost prelungită cu încă 14 zile în municipiul Constanța. Se anunță intensificarea controalelor

18 Dec 2020   •   10:25
Carantina a fost prelungită cu încă 14 zile în municipiul Constanța. Se anunță intensificarea controalelor
Sursa foto: Lucian Alecu

Carantina a fost prelungită cu încă 14 zile în municipiul Constanța, începând de vineri, de la ora 20:00, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii.

Prelungirea carantinei zonale pentru municipiul Constanţa cu alte 14 zile a fost adoptată de Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), ordinul fiind semnat de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

De asemenea, Prefectura Constanța a anunțat adoptatea de noi măsuri pentru prevenirea și limitarea infectării cu COVID-19 pe raza municipiului, cât și înăsprirea controalelor.

Astfel, s-a decis ca, începând de vineri, forţele de ordine şi celelalte instituţii de control să intensifice controalele pentru verificarea motivului deplasării în interiorul zonei carantinate, respectarea măsurilor de protecţie sanitară, cât şi verificarea operatorilor economici referitor la îndeplinirea interdicţiilor impuse.

În judeţul Constanţa sunt în carantină zonală 12 localităţi - Ovidiu, Constanţa, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Techirghiol, Valu lui Traian, Năvodari, Eforie, Cernavodă, Cumpăna, Târguşor şi Grădina, iar incidenţa cazurilor de infectare, pe judeţ, era, joi, de 5,95 la mia de locuitori.

La nivelul municipiului, rata de infectare era, joi, de 8,67 cazuri la mia de locuitori.  

×
Subiecte în articol: constanta carantina