x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cartel ALFA acuză guvernul din cauza vaccinării obligatorii în sănătate: O actiune dictatoriala, care continuă prin amenințare și șantaj

Cartel ALFA acuză guvernul din cauza vaccinării obligatorii în sănătate: O actiune dictatoriala, care continuă prin amenințare și șantaj

28 Sep 2021   •   17:50
Cartel ALFA acuză guvernul din cauza vaccinării obligatorii în sănătate: O actiune dictatoriala, care continuă prin amenințare și șantaj

Cartel ALFA solicită Guvernului să renunțe la proiectul privind utilizarea la locul de muncă a certificatului verde. Cerem cu fermitate retragerea proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie, spun sindicaliștii.

Introducerea certificatului verde și testarea pe cheltuiala angajaților în domeniul sanitar sunt „reglementări abuzive”, consideră sindicaliștii de la Cartel ALFA.

„Inițiativa reprezintă o actiune dictatoriala a guvernului, care continuă pe linia guvernării prin amenințare și șantaj. Este o acțiune cu atât mai aberantă cu cât vizează tocmai personalul din sănătate, sfidând efortul si sacrificiul acestor lucrători pe toată perioada pandemiei. Este o actiune care nu face decât să crească și mai mult neîncrederea în guvern și autorități. Nu ține cont de legislația muncii, care prevede că sănătatea și securitatea în muncă intră în sarcina angajatorului, acest aspect cuprinzând și costurile, reprezentand in acelasi timp o reducere a dreptului constitutional la muncă”, scrie în comunicatul de presă al Cartel ALFA.

Sindicaliștii mai spun că nu se împotrivesc campaniei de vaccinare și solicită autorităților să promoveze „măsuri coerente”. Reprezentanții vor ca Guvernul să retragă proiectul de lege și cer ca trei reprezentanți ai confederațiilor sindicale si trei ai confederațiilor patronale să facă parte din Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Certificatul digital al UE privind COVID-19 va fi obligatoriu pentru personalul medical, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătății. Cei care nu au certificat vor fi suspendați și chiar concediați, iar costurile cu testarea vor fi suportate de angajați.

Mediafax

×
Subiecte în articol: cartel alfa certificat verde vaccinare