x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Funeralii naționale în România! Rămăşiţele Reginei Mamă Elena vor fi aduse din Elveţia şi reînhumate la Curtea de Argeş

Funeralii naționale în România! Rămăşiţele Reginei Mamă Elena vor fi aduse din Elveţia şi reînhumate la Curtea de Argeş

03 Sep 2019   •   14:27
Funeralii naționale în România! Rămăşiţele Reginei Mamă Elena vor fi aduse din Elveţia şi reînhumate la Curtea de Argeş
Sursa foto: Sursa: Antena1

Sicriul cu osemintele Reginei-mamă Elena a României va ajunge în ţară pe 18 octombrie, anunţă Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei.
"Şeful Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei are onoarea de a anunţa decizia Majestăţii Sale Margareta de a repatria osemintele Reginei-mamă Elena a României. Regina Elena va odihni în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, alături de fiul ei, Regele Mihai I. Sicriul va ajunge la Aeroportul Internaţional Otopeni vineri, 18 octombrie 2019", informează sursa citată.

Potrivit comunicatului, ceremonia funerară este programată în Catedrala istorică Episcopală şi Regală pe 19 octombrie. Reînhumarea va avea loc în Pridvorul Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale.

Biroul de Presă va face public programul ceremoniilor funerare în ziua de 11 octombrie, mai precizează Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei.

Potrivit site-ului www.romaniaregala.ro, la 3 mai 1896, s-a născut, la Palatul Tatoi, lângă Atena, Regina-mamă Elena a României, mama Regelui Mihai I. Alteţa Sa Regală Principesa Elena a Greciei şi a Danemarcei a fost fiica Regelui Constantin I al elenilor şi a Reginei Sofia (născută Principesă Imperială a Prusiei).

Regina Elena fost sora Regilor George al II-lea, Alexandru şi Pavlos ai Greciei. S-a căsătorit la Atena, la 10 martie 1921, cu Principele Moştenitor Carol, de care a divorţat la 21 iunie 1928. În 1940 a devenit Regina-mamă a României. A murit în ziua de 28 noiembrie 1982, la Lausanne. Spre deosebire de Regele Mihai I, Regina Elena nu şi-a mai revăzut niciodată ţara.

AGERPRES

×