x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Caz șocant la Hârșova. Un bărbat care trebuia să se afle în autoizolare a agresat medici. Șase cadre medicale au intrat în autoizolare

Caz șocant la Hârșova. Un bărbat care trebuia să se afle în autoizolare a agresat medici. Șase cadre medicale au intrat în autoizolare

31 Mar 2020   •   09:02
Caz șocant la Hârșova. Un bărbat care trebuia să se afle în autoizolare a agresat medici. Șase cadre medicale au intrat în autoizolare
Sursa foto: Lucian Alecu

Un bărbat care trebuia să se afle în autoizolare a intrat, plin de sânge, în Spitalul din Hârșova, iar apoi a scuipat și înjurat medicii care voiau să îl ajute. În urma incidentului, șase cadre medicale au intrat în autoizolare, ținând cont că bărbatul ar putea fi infectat cu COVID-19.

Luni, un bărbat din Hârșova a intrat plin de sânge în spitalul din oraș. Acesta a scuipat și înjurat cadrele medicale, se arată într-un mesaj transmis pe pagina de Facebook a Spitalului din Hârșova.

„Pe timp de pandemie, personalul medico-sanitar trebuie să facă față unor situații extreme, neprevăzute, cum este cea pe care o vom relata în cele ce urmează. Individul din imagine, aflat în a treisprezecea zi de autoizolare s-a autoaccidentat, a pătruns grav rănit în incinta spitalului amenințând, jignind și scuipând medici și asistente deopotrivă, oameni care erau acolo pregătiți să-i salveze viața. Oameni care au continuat să își facă treaba, indiferent de amenințările acestuia și de faptul că se expun unui caz suspect de COVID-19”, a transmis, luni, Andrei Bogdan Zidaru, managerul spitalului din Hârșova.

Acesta a precizat că în urma incidentului, șase cadre medicale au intrat în autoizolare:

„Individul în cauză a trebuit să fie stabilizat pe treptele spitalului, întrucât a fost imposibil să fie tratat în altă parte, acesta pierzând mult sânge și fiind într-o stare critică. Rezultatul? 6 angajați ai spitalului, nevinovați, care și-au făcut treaba cu maximă dăruire, aflați acum în autoizolare până la sosirea veștilor (rezultatele testării la COVID-19). Și, bineînțeles, acest individ, stabilizat, teafăr și izolat până la aflarea rezultatelor”, a mai transmis managerul spitalului.

Conducerea Spitalului din Hârșova a mai transmis că va solicita mâine prezența armatei pentru a asigura paza instituției:

„Ne va fi din ce în ce mai greu să continuăm în aceste condiții. Este nevoie de mult calm și înțelegere. În cursul zilei de mâine va fi solicitată comandamentului pentru situații de urgență prezența armatei (sau a unei alte autorități) pentru a asigura paza instituției”, a mai transmis conducerea Spitalului din Hârșova.

Sursa: Mediafax

×