x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul de la Şcoala 133 din Capitală: 18 elevi au ajuns la spital

Cazul de la Şcoala 133 din Capitală: 18 elevi au ajuns la spital

21 Ian 2020   •   18:52
Cazul de la Şcoala 133 din Capitală: 18 elevi au ajuns la spital

Optsprezece elevi de la Şcoala 133 din Capitală au ajuns marţi la spitalele „Grigore Alexandrescu” şi „Marie Curie”, după ce au acuzat un disconfort respirator în urma procedurilor de igienizare efectuate în unitatea de învăţământ.

La Spitalul „Grigore Alexandrescu” se află 16 elevi, iar la „Marie Curie” - 2.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru, a declarat pentru AGERPRES că starea celor 16 elevi care au venit la unitatea medicală este bună.

„Sunt în stare bună, nu sunt probleme. (...) Nu ştiu dacă vor rămâne internaţi, trebuie acordul părinţilor. Li s-au luat analize de sânge, dar deocamdată nu s-a depistat exact ce e”, a spus medicul.

Şi ceilalţi doi copii de la Spitalul „Marie Curie” sunt în stare bună. „Doi copii au venit la noi. Vor rămâne sub observaţie 24 de ore”, a arătat managerul de la „Marie Curie”, Daniel Buzatu.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a trimis la Şcoala 133 o echipă de inspectori sanitari pentru a verifica situaţia care a dus la evacuarea unităţii de învăţământ.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov, la Şcoala 133 a fost şi un echipaj CBRN (apărare chimică, biologică, radiologică şi nucleară), care a constatat în urma măsurătorilor că nu au fost depăşite pragurile de alarmare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: copii spital capitala