x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce le-a transmis credincioșilor Patriarhul Daniel

Ce le-a transmis credincioșilor Patriarhul Daniel

27 Oct 2020   •   14:09
Ce le-a transmis credincioșilor Patriarhul Daniel

Cu ocazia sărbătorii Sf. Dimitrie cel Nou, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române i-a îndemnat pe credincioși să se apropie de Dumnezeu și de semenii lor în această perioadă de încercări, să nu se răzvrătească și să  facă lucruri bune.

"Le-am spus credincioşilor noştri să rămână să se roage în bisericile de acasă, pentru că nu pot participa la acest hram, însă cerem pelerinilor bucureşteni să se roage şi pentru credincioşii noştri care nu au putut participa'. Deci, această frăţietate s-a arătat în mod spiritual, duhovnicesc, prin rugăciune şi prin fapta bună, printr-un gest de iubire frăţească. Să ne ajute bunul Dumnezeu ca orice încercare în viaţa noastră să nu fie prilej de răzvrătire, ci prilej de îndreptare şi de mai multă apropiere de Dumnezeu şi de semeni. Dacă încercările în viaţă ne apropie mai mult de Dumnezeu prin rugăciune şi de semenii noştri prin fapte bune, atunci primim o binecuvântare deosebită - aceea a gândirii înţelepte şi binefăcătoare", a spus ÎPS Daniel.

Referitor la pelerinajul care s-a desfășurat, în aceste zile, pe Dealul Mitropoliei, acesta a avut cuvinte de laudă la adresa celor prezenți. 

"Anul acesta, în mod surprinzător, nimeni nu a aşteptat mai mult de o oră. În alţi ani, se aştepta la rând trei, patru, cinci ore. Dar anul acesta, întrucât a fost multă înţelegere şi multă rânduială, rândul a mers mai fluent şi a fost şi o mare bucurie că atât vârstnici, cât şi tineri şi, mai ales, copii au fost aduşi de părinţii lor să primească binecuvântarea sfinţilor ale căror moaşte se află aici spre închinare. Totuşi, regretăm, aşa cum am spus, că alţi credincioşi decât bucureştenii nu au putut să participe din cauza condiţiilor sanitare impuse şi evitării aglomerării, dar sperăm ca anul viitor să nu mai avem această situaţie limitativă şi întristătoare pentru cei care n-au putut participa direct", a spus patriarhul.
 

×
Subiecte în articol: patriarhul daniel