x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce le recomandă Lucian Bode românilor care vor să meargă la mare de 1 Mai

Ce le recomandă Lucian Bode românilor care vor să meargă la mare de 1 Mai

12 Apr 2021   •   10:53
Ce le recomandă Lucian Bode românilor care vor să meargă la mare de 1 Mai
Sursa foto: Hepta

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, le recomandă românilor care vor să meargă la mare de 1 Mai să fie încrezători și să respecte măsurile de protecție sanitară. 

"Recomand tuturor românilor care doresc să se deplaseze la mare pentru acel weekend, să o facă cu încredere. MAI va fi prezent în teren pentru a-i proteja, pentru a limita răspândirea epidemiei. Nu vom fi prezenţi în teren cu scopul de a sancţiona cetăţenii", a spus demnitarul.

De 1 mai şi de Paşte, hotelurile şi pensiunile vor funcţiona la maximum 70% din capacitate, iar reglementările valabile în toată ţara vor fi aplicate şi pe litoral.

"Am reglementat activitatea de la mare de 1 mai, şi anume unităţile de cazare pot fi ocupate maxim 70% din capacitate. Restul reglementărilor se aplică la fel în toată ţara şi pe litoral, evident, ţinând cont de acel indice la mia de locuitori, cât are capacitatea fiecare restaurant să ocupe 30%, 50%, în funcţie de această situaţie", a afirmat Bode.

Restricţiile de circulaţie sunt ridicate de Paşte, în intervalul orar 20,00 - 05,00, pentru deplasarea către şi de la slujbele religioase.
"La fiecare sfârşit de săptămână, cel puţin câte 25.000 de poliţişti, jandarmi, angajaţi ai ISU sunt în teren. Au verificat peste 5.000 de agenţi economici şi au constatat că 34 dintre aceştia nu respectă regulile de protecţie sanitară - un număr relativ mic. Au verificat peste 93.000 de cetăţeni şi au aplicat 7.000 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară. Suntem în număr mare în teren în fiecare zi, acelaşi lucru îl vom face şi pe 1 mai, 2 mai, în weekendul de Paşte", a precizat acesta.

Totodată, este posibil ca obligativitatea purtării măștii pe plajă să fie ridicată gradual la vară, însă acum trebuie purtată în toate locurile publice.
"Sigur că atunci când premierul Florin Cîţu a venit cu această perspectivă încurajatoare, ca începând cu luna iunie o parte din restricţii să fie ridicate gradual, aşa cum au fost şi introduse de altfel, ne gândim şi la acest aspect. Pas cu pas, aceste restricţii sunt luate în calcul a fi ridicate şi am dat exemplul cu masca, în anumite condiţii de distanţare, de respectare a regulilor, de protecţie sanitară, acest lucru poate fi luat în calcul", a mai declarat Bode. 

×