x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce le transmite Nelu Tătaru medicilor tineri în vreme de pandemie

Ce le transmite Nelu Tătaru medicilor tineri în vreme de pandemie

26 Noi 2020   •   13:32
Ce le transmite Nelu Tătaru medicilor tineri în vreme de pandemie
Sursa foto: Hepta

Pentru medicii tineri este o perioadă grea, din cauza provocărilor pe care le implică pandemia de coronavirus, ei vor avea și satisfacții profesionale mari, mai ales cei care au ales specialități de care are nevoie acum sistemul sanitar, cum sunt bolile infecțioase și terapia intensivă, a explicat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. 

"Urmează o perioadă frumoasă, în acelaşi timp şi grea pentru voi, dar care o să vă aducă mari satisfacţii profesionale. Felicit pe toţi cei care au reuşit să treacă acest concurs şi le urez succes", a transmis demnitarul.

Mai mult de 9.000 de tineri medici, care au obţinut peste 60% din punctajul maxim, aleg posturi în specialitate şi în centrele de pregătire. La concursul de rezidențiat, organizat pe 15 noiembrie, au participa circa 12.000 de medici.

Repartiția se face prin teleconferință. Pe platforma informatică se poate urmări acest proces, în timp real.

Ministerul Săntății a mărit cifra de școlarizare la 9.116 locuri. 556  de locuri au fost suplimentate pentru mai multe specializări: anestezie şi terapie intensivă, boli infecţioase, epidemiologie, igienă, medicină de familie, medicină de laborator, medicină de urgenţă, medicină internă, pneumologie şi radiologie-imagistică medicală.

×
Subiecte în articol: medici nelu tataru rezidentiat