x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce spune conducerea Sanador, după concluziile Colegiului Medicilor în cazul copilului mort

Ce spune conducerea Sanador, după concluziile Colegiului Medicilor în cazul copilului mort

25 Mar 2019   •   14:34
Ce spune conducerea Sanador, după concluziile Colegiului Medicilor în cazul copilului mort

Reprezentanții Spitalului Clinic Sanador au reacționat, după ce Colegiul Medicilor a făcut publice rezultatele anchetei privind moartea unui copil, în toamna anului trecut.

Redăm, integral, comunicatul de presă al Sanador:

Pierderea unei vieti, si cu atat mai mult pierderea unei vieti de copil, este cel mai critic eveniment din viata oricarui medic salvator si a oricarui spital.

Indiferent de contextul medical al unui pacient, de bolile asociate, de starea generala de sanatate anterioara, de complicatiile intra sau post-interventie ce pot aparea chiar si in cazul celor mai simple manevre  medicale, dramatismul unui astfel de eveniment nu poate fi alinat nici de gandul salvarii a mii de alti copii, nici de constiinta de a fi facut tot ce este uman si medical posibil ca sa salvezi aceasta viata.

La fel ca pentru orice alt pacient aflat in ingrijirea echipelor medicale de la Spitalul Clinic Sanador, succesiunea manevrelor efectuate, a tratamentelor administrate, a observatiilor medicale constatate sunt fapte consemnate riguros de catre medici si asistente.

Foile de observatie ale pacientilor nostri sunt singurele marturii obiective cu privire la conduita echipelor medicale fata de evolutia starii de sanatate a celor pe care ii ingrijesc. Aceste documente fac parte din dosarul medical al fiecarui pacient, fata de care ne mentinem obligatia de confidentialitate indiferent de evenimentele ulterioare.

Obligatia noastra principala este de a intelege ce s-a intamplat protejand in acelasi timp dreptul la viata privata al fiecarui pacient.

Tinand cont de interesul manifestat de opinia publica fata de acest caz, putem confirma ca cercetarea interna demarata de managementul Spitalului Clinic Sanador indica faptul ca nevoile medicale intra si post-operatorii ale pacientului nostru au fost adresate in acord cu practicile curente din chirurgia pediatrica internationala.

Ca oameni si profesionisti, suntem recunoascatori pentru fiecare viata salvata, fiecare clipa castigata, fiecare batalie cucerita in fata suferintei. Iar atunci cand cunostintele si experienta noastra nu mai pot prelungi sau imbunatati viata pacientilor nostri, suntem indurerati noi insine.

×
Subiecte în articol: sanador reactie copil mort colegiul medicilor