x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce spune Ludovic Orban despre deschiderea restaurantelor, hotelurilor, magazinelor după 15 mai

Ce spune Ludovic Orban despre deschiderea restaurantelor, hotelurilor, magazinelor după 15 mai

06 Mai 2020   •   13:02
Ce spune Ludovic Orban despre deschiderea restaurantelor, hotelurilor, magazinelor după 15 mai
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Premierul Ludovic Orban a declarat că restaurantele în spaţii închise sunt printre locurile cu cel mai mare risc epidemiologic şi vor rămâne închise și după 15 mai.

Se vor deschide însă magazinele din mall-uri care au intrări exterioare, hotelurile şi parcurile, cu respectarea unor măsuri de siguranţă

”În anumite spaţii de tip mall, sunt magazine care au intrări exterioare şi este normal ca aceste magazine, chiar dacă sunt în interiorul mall-urilor, ele vor fi deschise. Cum, de altfel, vor fi deschise, în mall-uri, farmaciile, magazinele care desfac produse alimentare, spălătoriile - astea au fost accesibile şi în perioada stării de urgenţă”, a spus prim-ministrul.

El a precizat că restaurantele vor rămâne închise și după data de 15 mai.

”Avem întâlniri astăzi cu sectorul HORECA. şi astăzi voi asculta punctele de vedere ale reprezentanţilor HORECA. Aici v-am spus limpede, în analiza de risc epidemiologic restaurantele, în special restaurantele în spaţii închise, sunt printre zonele cu cel mai mare risc epidemiologic. Din cauza asta, după 15 mai nu vor fi deschise.

Hotelurile, în funcţie de respectarea anumitor reguli, vor fi deschise după data de 15 mai. Şi sigur că, încetul cu încetul, şi cu reluarea libertăţii de circulaţie şi cu stabilirea motivelor de deplasare în afara localităţii, va exista o creştere a cererii pentru cazare în spaţii de tip hotel, motel, pensiune”, a afirmat acesta.

 


 

×