x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cei care nu pot accesa platforma de vaccinare, se pot programa telefonic sau direct în centrul de vaccinare

Cei care nu pot accesa platforma de vaccinare, se pot programa telefonic sau direct în centrul de vaccinare

de Georgiana Oprea    |    20 Apr 2021   •   14:51
Cei care nu pot accesa platforma de vaccinare, se pot programa telefonic sau direct în centrul de vaccinare
Sursa foto: Lucian Alecu

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat că, „în mod deosebit, în mediul rural și nu numai, uneori este dificilă accesarea platformei de vaccinare”.

Astfel, Valeriu Gheorghiță a precizat că va exista posibilitatea de programare telefonică. Mai mult, acesta a precizat că „persoana respectivă se va programa direct în centrul de vaccinare, fără să existe nevoie creării unui cont. Să se programeze direct la centrul de vaccinare, se prezintă acolo, se stabilește ziua când pot veni la vaccinare și se face programarea.”

Valeriu Gheorghiță a mai afirmat că se ia în calcul vaccinarea în spitalele non-COVID a pacienților cronici.

„Plecând de la ideea că în mod deosebit în mediul rural, dar nu numai de multe ori este dificilă accesare platformei de programare şi atunci trebuie să găsim soluţii prin care o persoană să beneficieze de vaccinare. Două soluţii concrete, va exista posibilitatea de programare telefonică tot prin intermediul operatorului de call-center, persoana respectivă se va programa direct în centru de vaccinare fără să existe nevoia creării unui cont în platformă. O altă modalitate pe care o avem în vedere este ca persoana respectivă sau mai multe să se programeze direct la centrul de vaccinare. Sunt în mod deosebit persoane din mediul rural care se pot deplasa la un centru de vaccinare şi se trec pe listă exact în respectivul centru şi se va stabili ziua în care să se prezinte la vaccinare. Încercăm să găsim aceste variante care să faciliteze programarea la vaccinare”, a anunţat Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a adăugat că miercuri va începe activitatea de vaccinare în centre, prin sprijinul echipelor mobile. Pentru început, sunt 14 județe în care se va demara această etapă.  

Pentru prima dată de la începutul campaniei de vaccinare, numărul locurilor disponibile în centrele de vaccinare a depășit numărul persoanelor înscrise pe listele de așteptare din platforma de programare.

Astfel, la nivelul întregii țări, sunt 213.899 de locuri libere pentru vaccinare, în timp ce pe listele de așteptare sunt înscrise 184.817 persoane, potrivit datelor de pe platforma de vaccinare.

×