x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cel mai mare exercițiu de comunicații și informatică al NATO, în România

Cel mai mare exercițiu de comunicații și informatică al NATO, în România

17 Mai 2019   •   23:56
Cel mai mare exercițiu de comunicații și informatică al NATO, în România

„Steadfast Cobalt 2019”, cel mai mare exercițiu de comunicații și informatică de la nivelul Alianței Nord-Atlantice, se va desfășura, în perioada 19 mai - 2 iunie, la sediul Centrului 48 comunicații și informatică strategice, de la Otopeni.

Exercițiul, la care participă peste 1200 militari români și străini din 35 de structuri din domeniul sistemelor de comunicații și informatică ale NATO (CIS), are ca scop testarea, verificarea și validarea interoperabilității sistemului C4ISR (Comandă Control Comunicații Informatică Informații Supraveghere și Cercetare), anunță un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

„Steadfast Cobalt 2019” a fost planificat de Comandamentul Forțelor Aliate din Europa și va fi condus de comandantul NATO CIS Group (NCISG), generalul-maior Wolfgang Renner.

Exercițiul își propune instruirea în comun pentru acordarea suportului multinațional în operațiile desfășurate de NATO și exersarea procedurilor standard necesare atingerii interoperabilității resurselor umane și tehnice.

 

×
Subiecte în articol: MApN