x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Centru mobil de vaccinare împotriva COVID-19 destinat imunizării adolescenţilor, în Parcul Lumea Copiilor

Centru mobil de vaccinare împotriva COVID-19 destinat imunizării adolescenţilor, în Parcul Lumea Copiilor

29 Mai 2021   •   08:59
Centru mobil de vaccinare împotriva COVID-19 destinat imunizării adolescenţilor, în Parcul Lumea Copiilor

Un centru mobil de vaccinare împotriva COVID-19 destinat imunizării copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani va funcţiona în Parcul Lumea Copiilor, scrie AGERPRES.

Noul centru mobil care este amenajat de autoritatea locală va avea două puncte de imunizare în care se va administra serul produs de Pfizer-BionTech.

Centrul va fi deschis zilnic, în intervalul orar 8,00 - 20,00, timp în care copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani vor putea fi vaccinaţi împotriva COVID-19, cu acordul părinţilor/reprezentanţilor legali. Aceştia îi vor însoţi, de altfel, pe copii şi vor completa formularele pe care le vor primi de la registratorii centrului. Ulterior, copiilor li se va administra prima doză a vaccinului, în aceeaşi cantitate de 0,3 ml utilizată şi pentru imunizarea adulţilor, după care vor rămâne sub supraveghere, într-o zonă de postvaccinare, pentru un interval de 15 minute.

Vineri Agenţia Europeană a Medicamentului a decis autorizarea utilizării vaccinului Pfizer-BionTech pentru imunizarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. În prezent vaccinul produs de Pfizer-BionTech este administrat celor cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani. 

×