x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ceremonia dedicată împlinirii a 100 de ani de la înființarea Bazei 191 logistică pentru comunicații și tehnologia informației 

Ceremonia dedicată împlinirii a 100 de ani de la înființarea Bazei 191 logistică pentru comunicații și tehnologia informației 

15 Iul 2021   •   18:05
Ceremonia dedicată împlinirii a 100 de ani de la înființarea Bazei 191 logistică pentru comunicații și tehnologia informației 
Sursa foto: MAPN

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a participat miercuri, 14 iulie, la ceremonia dedicată împlinirii a 100 de ani de la înființarea Bazei 191 Logistică pentru Comnicații și Tehnologia Informației.

La activitate au luat parte reprezentanți ai conducerii Statului Major al Apărării, ai categoriilor de forțe și comandamentelor, precum și militari în rezervă și retragere care au activat în unitate.

                Tradiția istorică a unității a fost evocată de colonelul în retragere Ionel Teodorescu – fost comandant al unității în perioada 1972-1992 - iar obiectivele și misiunile actuale au fost prezentate de comandantul bazei, locotenent-colonel ing. Gabriel-Cosmin Ciucă.

,,Domeniul în care activați este într-o continuă dinamică, marcat de evoluții rapide și spectaculoase în domeniul tehnologic, care necesită viteză de reacție și adaptare pentru a elimina eventuale vulnerabilități și pentru a rămâne relevanți la nivel strategic” a spus secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru. Totodată, secretarul de stat a evidențiat profesionalismul militarilor unității în asigurarea sprijinului logistic esențial participării României la misiunile recent încheiate din Afganistan, respectiv Mali.

Tot în cadrul ceremoniei au fost acordate embleme de onoare atât unității, cât și unor militari, respectiv personal civil contractual din cadrul bazei.

×