x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ceremonii militare în memoria sublocotenentului post-mortem Polschi Alexandru Ciprian-Ştefan, căzut la datorie în Afganistan

Ceremonii militare în memoria sublocotenentului post-mortem Polschi Alexandru Ciprian-Ştefan, căzut la datorie în Afganistan

06 Sep 2019   •   12:39
Ceremonii militare în memoria sublocotenentului post-mortem Polschi Alexandru Ciprian-Ştefan, căzut la datorie în Afganistan
Sursa foto: Facebook

O ceremonie militară a fost organizată vineri, la Divizia 2 Infanterie "Getica", pentru cinstirea memoriei sublocotenentului post-mortem Polschi Alexandru Ciprian-Ştefan, decedat în timpul executării unei misiuni în Afganistan.

La ceremonie au participat membri ai comandamentului Diviziei 2 Infanterie "Getica", ai Batalionului 47 Comunicaţii şi Informatică "General Nicolae Petrescu" şi ai Batalionului 200 Sprijin "Istriţa".

Totodată, la unitatea militară 01847 din Crâng, foştii săi camarazi au ţinut un moment de reculegere şi au trecut în revistă cariera lui militară. 

"Şi-a îndeplinit cu demnitate şi onoare misiunea, fiind apreciat de colegi, şefi şi partenerii de coaliţe. Nu era la prima sa misiune, fiind, de asemenea, plecat în 2016 şi 2018. Pe timpul misiunilor, a manifestat un deosebit interes pentru pregătirea profesională", a afirmat locotenent colonel Mihai Buzatu, locţiitor al comandantului UM 01847, Batalion 52 Operaţii Speciale.

Eroul Polschi Alexandru Ciprian-Ştefan, născut în municipiul Buzău, era încadrat ca şofer autostaţie radio în Batalionul 52 Operaţii Speciale "Băneasa-Otopeni". Din data de 22 iulie anul acesta, militarul se afla în misiune în teatrul de operaţii din Afganistan, fiind încadrat ca şofer în cadrul Comandamentului de Operaţii Speciale NATO din Kabul.

Joi, 5 septembrie, în timpul executării unei misiuni administrative, militarul şi-a pierdut viaţa ca urmare a exploziei unei maşini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul autovehiculului de serviciu.

Militarul avea 38 de ani, era căsătorit, având doi copii. Era angajat în MApN din anul 2004 şi se afla la a treia misiune în Afganistan.

Polschi Alexandru Ciprian-Ştefan a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem şi decorat de preşedintele României cu Ordinul Naţional "Steaua României", în grad de Cavaler, cu însemn de război. 

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem şi a înaintat preşedintelui României propunerea de conferire a Ordinului Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Decoraţia a fost acordată "în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional şi spiritul de sacrificiu de care a dat dovada în timpul executării unei misiuni în Teatrul de Operaţii din Afganistan, făcându-şi datoria cu preţul vieţii", după cum a informat Administraţia Prezidenţială.

AGERPRES

×