x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cererile de eliberare a pașapoartelor se depun, în luna martie, doar pe bază de programări online

Cererile de eliberare a pașapoartelor se depun, în luna martie, doar pe bază de programări online

11 Mar 2020   •   10:31
Cererile de eliberare a pașapoartelor se depun, în luna martie, doar pe bază de programări online

Direcția Generală de Pașapoarte a anunțat, miercuri, că, în luna martie, cererile pentru eliberarea pașapoartelor se depun exclusiv pe baza unor programări online. De asemenea, oamenii sunt sfătuiți să respecte programările și să evite așteptarea în spațiile destinate publicului.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale de Pașapoarte, măsurile sunt în vigoare de miercuri până în 31 martie.

„În perioada 11-31.03.2020, cererile de eliberare a pașapoartelor simple electronice/pașapoartelor simple temporare se depun în țară la servicile publice comunitare de pașapoarte, exclusiv în baza unor programări on-line. Programările on-line vor fi efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro. Solicităm tuturor persoanelor care sunt programate să respecte ora de programare și să evite așteptarea suplimentară în spațiile destinate publicului”, se arată în comunicat.

Potrivit reprezentanților instituției, accesul în vederea depunerii cererilor de eliberare a pașapoartelor va fi permis doar solicitanților și, după caz, reprezentanților legali ai acestora, în baza programărilor online și
a documentului de identitate, în original.

De asemenea, solicitanților le este recomandată ridicarea documentelor prin servicii de curierat.

„În ceea ce privește ridicarea pașapoartelor simple electronice/pașapoartelor simple temporare, accesul în locații se va face în baza tichetului eliberat la depunerea cererii și a documentului de identitate, în original.
Recomandăm cetățenilor să opteze pentru ridicarea pașapoartelor simple electronice prin serviciile de curierat- cheltuieli de expediţie 8 lei + TVA”, se mai arată în comunicat.

Serviciile pentru care nu se fac programări online, cum ar fi adeverințe, petiții și alte informații de interes public, vor fi efectuate exclusiv prin corespondență poștală sau e-mail. De asemenea, audiențele, atât la sediul Direcției Generale de Pașapoarte, cât și la sediile serviciilor publice comunitare de pașapoarte, vor fi suspendate în perioada 11-31.03.2020.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: paşapoarte