x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CFR Călători a anulat 35 de trenuri Regio pentru sudul şi sud-estul ţării, din cauza viscolului

CFR Călători a anulat 35 de trenuri Regio pentru sudul şi sud-estul ţării, din cauza viscolului

18 Ian 2017   •   10:45
CFR Călători a anulat 35 de trenuri Regio pentru sudul şi sud-estul ţării, din cauza viscolului

CFR Călători a anulat miercuri dimineaţa 35 de trenuri Regio care ar fi trebuit să circule în judeţele Constanţa, Ialomiţa, Olt şi Călăraşi, din cauza ninsorilor şi a viscolului, dar călătorii au la dispoziţie alte garnituri care circulă pe aceleaşi relaţii, potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Facebook a companiei.


"La această oră nu sunt linii închise şi nici trenuri blocate, circulaţia fiind adaptată condiţiilor meteo nefavorabile, în sudul şi sud-estul ţării fiind semnalate intensificări puternice ale vântului. Pe rutele Urziceni-Slobozia, Alexandria - Zimnicea, Roşiori Est-Turnu Măgurele, Caracal-Corabia, Ciulniţa-Călăraşi, Constanţa-Mangalia, Medgidia-Tulcea Oraş, Ciulniţa-Călăraşi, Constanţa-Mangalia, Medgidia-Tulcea, Slobozia Veche - Urziceni şi Caracal - Corabia se circulă doar cu locomotive Diesel, motiv pentru care unele trenuri pot înregistra întârzieri", precizează CFR Călători.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea acestora.

În acest context, CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare, intervine la această oră cu pluguri pentru deszăpezire pe 5 intervale de staţii din sud-estul ţării, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. La această oră se înregistrează temperaturi la nivelul şinei cuprinse între -13 şi -3 grade C, în anumite judeţe din sudul şi sud-estul ţării fiind de asemenea semnalate intensificări ale vântului de până la 70 km/h.

"Traficul feroviar este operaţional pe toate magistralele de cale ferată, iar trenurile înscrise în circulaţie de operatorii de transport feroviar de călători asigură legătura cu toate zonele ţării. Utilajele de deszăpezire acţionează la această oră pe secţiile: Videle - Giurgiu, Fundulea - Săruleşti (fir II), Ţăndărei - Slobozia, Medgidia - Tulcea, Feteşti - Lehliu, Ciulniţa - Călăraşi. În jumătatea de sud a ţării, condiţiile meteo nefavorabile impun înscrierea în circulaţie doar a trenurilor tractate cu locomotive Diesel (DHC, DA sau GM) pe următoarele intervale de staţii: Urziceni-Slobozia, Alexandria - Zimnicea, Roşiori Est - Tr. Măgurele, Caracal - Corabia, Ciulniţa - Călăraşi, Constanţa - Mangalia, Medgidia - Tulcea Oraş", precizează CFR SA.

CFR SA menţionează că ţine permanent legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) astfel încât, funcţie de evoluţia vremii, traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele feroviare. În situaţia în care sunt necesare modificări de grafic, toţi operatorii de transport feroviar de călători sunt avizaţi, astfel încât aceştia să poată publica pe site-urile proprii informaţii actualizate despre trenurile înscrise în grafic.

Călătorii sunt rugaţi să consulte permanent site-urile operatorilor de transport feroviar de călători pentru informaţii actualizate despre trenurile înscrise în circulaţie sau despre trenurile anulate.

Sutsa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: CFR calatori regio viscol