x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîmpeanu: Am fost somați să oprim campania „Vaccinare și testare pentru învățare”

Cîmpeanu: Am fost somați să oprim campania „Vaccinare și testare pentru învățare”

22 Apr 2021   •   22:35
Cîmpeanu: Am fost somați să oprim campania „Vaccinare și testare pentru învățare”
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, acuză că au fost primite sute de mesaje pe toate canalele de comunicare prin care i se cere „imperativ” să stopeze campania „Vaccinare și testare pentru învățare”.

Sorin Cîmpeanu a spus, joi seara, la Digi 24, că mai sunt 9 județe unde trebuie să mai ajungă campania „Vaccinare și testare pentru învățare”, dar că au fost somați cei din Minister să oprească campania.

„Pledăm cât putem de mult. Mai avem 9 județe în care se vor organiza în zilele următoare evenimente în campania „Vaccinare și testare pentru învățare”. Am fost somați imperativ. Avem sute de mesaje mai mutl sau mai puțin oficiale primite pe adresa Ministerului, pe adresa personală, pe toate căile de comunicare, pentru a întrerupe această campanie. Nu vom întrerupe această campanie. Îmi pare rău că dezamăgesc un număr important de persoane care au trimis aceste mesaje, nu vom întrerupe această campanie”, a spus Cîmpeanu.

Acesta a precizat că MEN este obligat să promoveze încrederea în sistemul medical și în progresele științei, pentru că „vaccinurile au fost obținute în timp record pe baza unor activități ce țin de componenta științifică”.

Potrivit lui Cîmpeanu, până joi s-au vaccinat aproape 153.000 de cadre didactice, dar de două săptămâni progresele sunt lente. În total, sunt 350.000 de angajați în sistem.

„Am solicitat ca element de sprijin ca fiecare școală să desemneze o persoană care să asigure asistență tehnică pentru înscriere în platforma de vaccinare a celor care doresc acest lucru”, a mai spus ministrul Educației.

Ministrul Educației a mai spus că pentru el este greu de înțeles de ce retincența la vaccinare vine din partea unor persoane care au beneficiat de educație.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu