x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cine e Big Brother-ul de la protestele la care participăm?

Cine e Big Brother-ul de la protestele la care participăm?

de Mara Raducanu    |    07 Oct 2011   •   15:03

E clar ca la protestul de astazi de la Timisoara s-au intamplat lucruri cel putin ciudate. Mai exact?- Cinci autobuze au ajuns ca din senin parcate ilegal, iar soferii lor au disparut subit.Tot astazi, pe motiv ca au tulburat linistera publica, patru protestatari au fost dusi la politie si amendati. In schimb, s-a descifrat cu greu si nu prea misterul celor cinci autobuze parcate "strategic' pentru "oaza' de liniste a membrilor PDL prezenti la congresul de la Timisoara.

Se pare ca jandarmii, autorizati de altfel sa faca lucrul aceasta, nu au surprins pe camerele de filmat si imagini cu soferii care au parcat aceste autobuze si dupa au disparut fara urma.'Am inteles ca erau deja parcate in momentul in care protestatarii si-au facut apartitia. Sau poate au fost trase de cu seara. Ceea ce stim noi pana acum este ca aceste autobuze apartin unei firme de pe raza judfetului Timis. Au fost date amenzi pentru parcare ilegala, dar au fost identificati si soferii care le-au parcat si au disparut. Vor fi si ei sanctionati', ne-au declarat surse neficiale din cadrul Politiei Timisoara.

Prezent la congresul PDL de la Timisoara a fost si ministrul Internelor, Traian Igas. La iesire, Domnia-sa a facut o scurta declaratie pe tema disponibilizarilor. A refuzat insa sa raspunda la intrebarea unui reporter si anume daca nu ar vrea sa iasa sa stea de vorba si cu protestatarii. Banuim ca nu, insa, tinand cont ca este sef peste Interne putea sa-l intereseze mai mult "misterul'autobuzelor aparute din senin care ar fi putut reprezenta un pericol la siguranta publica.

Jandarmeria autorizata sa filmeze la manifestatii
"La orice manifestare cultural-sportiva, la orice manifestatie cadrele din Jandarmeria romana inregistreaza pe suport viodeo activitatea fortelor de ordine sI a protestatarilor. Pentru ca ulterior, daca manifestarea este ilegala sau degenereaza, turburentii sa fie identificati pentru a suporta riogorile legii (sa fie amendati sau sa li se deschida dosar penal pentru savarsirea unor infractiuni). Imaginile sunt de interes intern, folosite decat de cadre ale jandarmeriei, nu sunt pentru uz intern', ne-a declarat Marius Teodorescu, Purtatorul de Cuvant al Jandarmeriei Romane.

×