x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cine sunt persoanele care au murit în incendiul de la ATI din Spitalul Județean Piatra Neamț

Cine sunt persoanele care au murit în incendiul de la ATI din Spitalul Județean Piatra Neamț

de Razvan Voiculescu    |    15 Noi 2020   •   14:52
Cine sunt persoanele care au murit în incendiul de la ATI din Spitalul Județean Piatra Neamț

Zece persoane au decedat în urma incendiului izbucnit, sâmbătă seara, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. 

"Zece persoane au fost declarate decedate, iar şapte persoane sunt în stare critică, inclusiv medicul de gardă", a spus, la Antena 3, Irina Popa.

Mesagerul de Neamț a intrat în posesia listei cu persoanele care și-au pierdut viața, în mod nedrept și neașteptat, în secția de reanimare a Spitalului Județean Piatra Neamț. 

  • B. Constantin 82 ani
  • A. Mihai 70 ani
  • Covatariu Mircea 74 ani
  • G. Tatiana 67 ani
  • M. Mihai 80 ani
  • I. Clement 86 ani
  • T. Frăsina 71 ani
  • G. Vasile 82 ani
  • T. Ion 67 ani
  • L. Verginia 84 ani

 

Mircea Covătaru este un fost antrenor de lupte

De numele lui Mircea Covătaru se leagă începuturile secției de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț. În 1977, el a fost primul antrenor al secției care a scos în timp sportivi valoroși. Mircea Covătaru a început luptele la Rădăuți în 1963, iar un an mai târziu devenea campion național la tineret. A mai luptat pentru Farul Constanța și Dinamo București, iar șapte ani a făcut parte din lotul României de seniori. Și-a început cariera de antrenor tot la Rădăuți, în 1972, iar din 1977 s-a ”legitimat” la CS Ceahlăul. A stat aici până în 1991, perioadă în care a coordonat activitatea unei secții care a produs sportivi care s-au și clasat pe podiumuri la importante întreceri internaționale.

Mama unui politician a murit în incendiul de la Piatra Neamț

Bogdan Tohăneanu de la Pro România a mărturisit într-o postare pe Facebook faptul că mama unui coleg de partid de la Piatra Neamț și-a pierdut viața în incendiul care a avut loc la Spitalul Județean. 

"Este absolut revoltător că, la 5 ani de la Colectiv, avem spitale și instituții publice neautorizate de ISU și fără proceduri de incendiu. Este revoltător că, la 5 ani după Colectiv, instituțiile nu fac simulări de intervenție în caz de urgență și nu fac nimic ca să pregătească personalul pentru tragedii.

Lipsa dotărilor și a investițiilor necesare pentru suprasolicitarea de la ATI a dus azi la decesul mai multor persoane. Unul dintre colegii noștri din PRO România Neamț și-a pierdut astăzi mama în incendiul de la ATI", a scris Bogdan Tohăneanu.

Mama Tatiana a murit 

O femeie din Dobreni, care crescuse 6 copii ai săi şi înfiinţase un cămin de copii, a murit în incendiul de la secţia ATI din Spitalul Neamţ. 

„Se numeşte Tatiana Gavril. O cunosc de 25 de ani, din vremea când la Dobreni se construia cu greu şi cu multă muncă primul cămin privat pentru copiii aflaţi în dificultate. După multe şi excepţionale transformări, după piedici, neajunsuri dar cu o credinţă nestrămultată, soţii Tatiana şi Mihai Gavril au ridicat la Dobreni un cămin pilot, numit acum Casa Ray Betesda.  Căminul de copii este un alt subiect. Vreau să scriu astăzi despre Mama Tatiana, pentru că aşa au strigat-o toţi copiii abandonaţi, neajutoraţi, orfani, pe care i-a strâns la sânul său timp de 25 de ani. Nu-i spuneau doamnă, nu-i spuneau tanti. Pentru ei, din momentul întâlnirii şi până când (şi după ce) i-a ajutat să-şi ia zborul în viaţă, a fost MAMA.  A plecat la spital în rugăciunile celor apropiaţi. Mulţi, toţi pe care i-a avut alături. O fată a sa este asistentă la spital. Toată grija ei şi a familiei era îndreptată acolo, la Terapie Intensivă, de unde ar fi putut să plece vie şi pe picioarele ei. Aseară, vestea a căzut peste toţi ca un trăsnet. “S-a dus acasă. S-a întors acasă. La Domnul. Acum e acolo”, ne-a spus soţul său, directorul Casei Ray, Mihai Gavril. Dumnezeu, în care a crezut cu toată fiinţa ei, s-o odihnească în pace!“, relatează Viaţa Nemţeană

Sorin Cazan, preşedintele organziţiei PMP Roman, a anunțat că socrul său a fost una dintre victimele incendiului de la Piatra Neamț.

„Socrul meu drag și inimos ieri a căzut victima incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamţ. Dumnezeu sa-l odihnească în pace, unde nu este durere nici suspin, ci viața fara de sfârșit”, a scris Sorin Cazan pe Facebook.

×