x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Circulaţie îngreunată pe mai multe autostrăzi şi drumuri naţionale, din cauza ceţii dense

Circulaţie îngreunată pe mai multe autostrăzi şi drumuri naţionale, din cauza ceţii dense

30 Ian 2016   •   20:31
Circulaţie îngreunată pe mai multe autostrăzi şi drumuri naţionale, din cauza ceţii dense

Centrul Infotrafic al IGPR a informat sâmbătă seara că, pe mai multe autostrăzi şi drumuri naţionale, circulaţia se desfăşoară îngreunat din cauza ceţii dense.

"Pe autostrada A1 Râmnicu Vâlcea - Deva, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă. Între kilometrii 290 şi 370 vizibilitatea scade, pe alocuri, sub 50 de metri. Pe autostrada A3 Turda - Gilău, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind, sub 100 de metri şi izolat sub 50 de metri. În aceleaşi condiţii se circulă şi pe autostăzile A1 Bucuresti - Piteşti şi A2 Bucureşti - Constanţa", relevă Infotrafic.

Potrivit sursei citate, în judeţul Teleorman, mai afectat de ceaţă este DN6(E70 ), unde vizibilitatea este scăzută sub 100 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

De asemenea, în judeţul Călăraşi, ceaţa a redus vizibilitatea sub 100 de metri, pe DN31 Călăraşi- Olteniţa, iar în judeţul Arad, pe DN7 Pecica-Nădlac, există porţiuni unde vizibilitatea este redusă sub 50 de metri.

"În judeţul Ialomiţa, ceaţa reduce vizibilitatea pe numeroase artere rutiere, însă cel mai greu se circulă pe DN 2 Urziceni-Bucureşti şi pe DN3 Lehliu-Fundulea-Bucureşti, deoarece vizibilitatea este sub 50 de metri. În judeţul Vaslui, pe DN24B Huşi- Albiţa, ceaţa a redus vizibilitatea sub 100 de metri şi, izolat, sub 50 de metri", mai arată Infotrafic.

Conform sursei menţionate, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis trei atenţionări nowcasting referitoare la ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, valabile până la ora 9:00 ( http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637 ).

Pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere nedorite, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române sfătuieşte conducătorii auto care circulă pe drumurile din judeţele afectate de ceaţă, să manifeste prudenţă sporită la volan, să evite depăşirile, să păstreze distanţa în mers şi să folosească luminile de întâlnire (iar dacă este cazul, şi pe cele de ceaţă).

×
Subiecte în articol: ceata