x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîțu: Alocațiile pentru copii vor crește de la 1 august, în jur de 15%. Dublarea alocațiilor este „neconstituțională și populistă”

Cîțu: Alocațiile pentru copii vor crește de la 1 august, în jur de 15%. Dublarea alocațiilor este „neconstituțională și populistă”

27 Iul 2020   •   21:46
Cîțu: Alocațiile pentru copii vor crește de la 1 august, în jur de 15%. Dublarea alocațiilor este „neconstituțională și populistă”
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, anunță majorarea alocațiilor pentru copii în jur de 15%, urmând ca la 1 ianuarie să urmeze o altă creștere.

Florin Cîțu a declarat luni la Realitatea Plus că, în opinia sa, legea care prevede dublarea alocațiilor pentru copii este una populistă și neconstituțională, care a fost aprobată după ce a fost aprobat bugetul pentru 2020 și trecută prin Parlament fără sursă de finanțare.

”Legea o vom aplica și vom crește alocațiile începând cu 1 august. Procentul de creștere va fi prezentat de premier, este în avizare proiectul de lege și va fi prezentat în următoarea ședință de Guvern. (…) Va fi în jurul a 15%, iar de la 1 ianuarie vom face o altă creștere a alocațiilor. Nu ne oprim aici”, a spus Cîțu.

Acesta a subliniat că trebuie luat în calcul și contextul economic prin care trece economia globală, efortul făcut de Guvern fiind imens deoarece sunt companii care s-au închis iar veniturile la buget scad.

În ceea ce privește pensiile, ministrul de Finanțe a precizat că o decizie privind procentul de majorare de la 1 septembrie va fi luată la rectificarea bugetară der la jumătatea lunii august.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cresc alocațiile pentru copii