x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîțu, despre amenințările ruperii coaliției din cauza proiectului Saligny: Amenințările vin și pleacă

Cîțu, despre amenințările ruperii coaliției din cauza proiectului Saligny: Amenințările vin și pleacă

01 Sep 2021   •   14:09
Cîțu, despre amenințările ruperii coaliției din cauza proiectului Saligny: Amenințările vin și pleacă
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Proiectul de la care a izbucnit scandalul din Guvern poate rupe coaliția, amenință liderii USR PLUS. Întrebat dacă PNL poate conduce singur Guvernul, premierul Florin Cîțu a spus: „Acest proiect va trece”.

Florin Cîțu a spus că procedurile pentru proiectul „Anghel Saligny” au fost respectate, pentru a putea fi pus pe ordinea de zi a Guvernului.

„Niciodată nu va publica nimeni în Monitorul Oficial un proiect care nu respectă procedurile”, a spus Cîțu.

Jurnaliștii l-au întrebat pe premier dacă un acord tacit din partea Ministerului Justiției echivalează pentru el cu un aviz, iar premierul a spus că situația a fost diferită.

„Eu am întrebat dacă procedurile legale au fost respectate. Secretariatul General și Ministerul Dezvoltării au spus că au fost respectate procedurile legale”, a spus Cîțu.

Întrebat insistent dacă există aviz de la MJ pe proiectul „Anghel Saligny”, premierul nu a oferit un răspuns clar.

„Nu s-a adoptat pentru că aveam un aviz de la Finanțe cu observații, care este acum procesat și ar trebui să vină aici, la ședința de grup. Vom reveni la ora 19.00”, declară Cîțu.

După ce Dacian Cioloș, co-președinte USR PLUS, a spus că va ieși de la guvernare dacă miniștrii nu sunt respectați, Cîțu a fost întrebat dacă PNL este pregătit să guverneze singur, răspunsul fiind: „Acum două zile știu că au luat o decizie să nu iasă de la guvernare”.

Întrebat, în continuare, dacă în pauza ședinței de guvern de miercuri, Dan Barna l-a amenințat că dacă va trece proiectul „Anghel Saligny” merg la grupul parlamentar și depun moțiune de cenzură, Florin Cîțu a spus că nu va discuta public ceea ce discută în privat cu vicepremierul.

Despre proiectul „Anghel Saligny”, premierul Cîțu a spus că „dezvoltă România” și a primit observațiile USR PLUS.

Întrebat dacă este dispus să treacă acest proiect cu riscul ruperii coaliției, Cîțu a răspuns: „Acest proiect va trece. Dacă are toate avizele legale, bineînțeles că va trece (azi, miercuri – n.r.). Eu nu cred că există vreun ministru care să facă abuz în funcție și să nu își respecte ceea ce are de făcut. Nu există așa ceva în Guvernul României. (...) Asta cu amenințările cu părăsirea coaliției văd că vin și pleacă. Acum două zile ziceau că nu pleacă și rămânem toți și facem reforme la Guvern. Îi aștept pe colegii mei de la USR să facem reforme împreună la Guvern”, a spus Florin Cîțu.

Ședința Guvernului de miercuri a fost suspendată din cauza intenției premierului Florin Cîțu de a introduce pe ordinea de zi suplimentară programul „Anghel Saligny”, în ciuda opoziției reprezentanților USR PLUS.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: florin citu