x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîțu, despre decizia legată de atașatul militar rus: Nu are legătură cu ce se întâmplă în alte țări!

Cîțu, despre decizia legată de atașatul militar rus: Nu are legătură cu ce se întâmplă în alte țări!

26 Apr 2021   •   21:09
Cîțu, despre decizia legată de atașatul militar rus: Nu are legătură cu ce se întâmplă în alte țări!
Sursa foto: Gov.ro

Premierul Florin Cîțu a explicat decizia privitoare la declararea drept persona non grata a atașatului militar rus. Prim-ministrul a spus că hotărârea României nu are legătură cu decizii asemănătoare luate în alte țări europene.

Explicațiile premierului Florin Cîțu au fost date luni seara în studioul televiziunii naționale.

„Eu nu aș lega-o (n.r. decizia) pe seama unei campanii sau a unei reacții solidare. Decizia a fost luată în România, o luam oricum, nu are legătură cu ce se întâmplă în alte țări europene”, a declarat Florin Cîțu, la TVR.

Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, a fost declarat persona non grata pe teritoriul României, anunță MAE.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a domnului Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile sale contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961”, anunță MAE.

Potrivit sursei citate, ambasadorul Federației Ruse la București, Valery Kuzmin, a fost convocat de ministrul Bogdan Aurescu la sediul MAE pentru a i se se comunica decizia.

„Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 26 aprilie 2021, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, Valery Kuzmin”, scrie în comunicatul de presă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu