x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîțu, nemulțumit de directorul CFR Călători, după ce două trenuri au stat 9 ore în câmp

Cîțu, nemulțumit de directorul CFR Călători, după ce două trenuri au stat 9 ore în câmp

29 Iul 2021   •   11:48
Cîțu, nemulțumit de directorul CFR Călători, după ce două trenuri au stat 9 ore în câmp
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, că nu i se pare normală atitudinea directorului CFR Călători, Ovidiu Vizante, care a spus că soluția pentru cele două trenuri care au stat în câmp, la Fetești, nouă ore este în altă parte.

Premierul Florin Cîțu a spus că a fost informat de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, joi dimineață, despre accidentul feroviar de la Fetești, precum și de situațiile înregistrate cu cele două trenuri care au stat mai bine de 9 ore în câmp.

„O să am o discuție să văd care sunt concluziile. Nu pot să vă spun de ce nu s-a intervenit (în cazul trenurilor blocate în câmp, în unul dintre ele fiind zeci de copii care veneau din tabără – n.r.). O să cer o situație de ce nu s-a intervenit. În același timp vă spun că nu mi se pare normal ca într-o astfel de situație șeful de la CFR Călători să spună că soluția e în altă parte. Soluția e a celor care administrează”, a spus Cîțu.

Întrebat dacă îl va demite pe directorul CFR Călători, premierul a spus că „o să vedem ce s-a întâmplat”.

Directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, a intervenit, joi dimineață, la Antena 3, și, întrebat de ce o locomotivă nu a ajuns timp de 8 ore la acel tren, și a spus că nu el trebuie întrebat despre acest lucru.

„De ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste linie (...) Încercați, totuși, să vorbiți cu responsabilii, cei care se ocupă de circulație. (...) Cred că e impropriu să spuneți că au stat abandonați (...), încercați să găsiți transbordare pentru 1.000 de călători la 1 noaptea”, a spus Vizante.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu