x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Claudiu Năsui: Depunerea declarației de beneficiar real a fost simplificată

Claudiu Năsui: Depunerea declarației de beneficiar real a fost simplificată

20 Iul 2021   •   20:32
Claudiu Năsui: Depunerea declarației de beneficiar real a fost simplificată

Ministrul Economiei Claudiu Năsui a anunțat marți că depunerea declarației de beneficiar real a fost simplificată și că, de anul viitor, acesta va trebui depusă doar în cazul în care au loc schimbări, nu în fiecare an.

Ministrul Economiei Claudiu Năsui susține că declarația de beneficiar real a fost reintrodusă anul acesta: „Din păcate, Uniunea Europeană solicită ca anul acesta companiile românești să depună declarația de beneficiar real, astfel încât registrul central să fie complet”.

Claduiu Năsui anunță că, după depunerea acestei declarații anul acesta, de anul viitor se va reveni la sistemul mai simplu: se va depune declarația doar când au loc schimbări, nu în fiecare an.

Ministrul Economiei a anunțat că depunerea declarației a fost simplificată.

„Noua declarație are doar o pagină și jumătate, este mai ușor de completat și nu trebuie însoțită de alte cereri, cum ar fi . Ea poate fi depusă fie în persoană, fie trimisă prin poștă sau e-mail cu semnătură electronică până pe 1 octombrie”, a anunțat Năsui.

Acesta susține că, după ce România își va îndeplini obligația față de Comisia Europeană de a avea registrul completat, va putea fi eliminată definitiv declarația anuală.

„Acest lucru s-ar fi întâmplat deja, dacă birocrația ar fi fost mai simplă. Este foarte important felul în care se implementează o directivă de la bun început. O birocrație sufocantă face mai grea respectarea obligațiilor și de către contribuabili, și de către statul român. Vom continua discuțiile cu Uniunea Europeană pentru alte simplificări suplimentare, și vom continua să ușurăm povara mult prea mare asupra mediului privat”, a adăugat ministrul Economiei.

×
Subiecte în articol: Claudiu Năsui