x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Armand, ultimatum pentru Romprest: Voi propune rezilierea contractului!

Armand, ultimatum pentru Romprest: Voi propune rezilierea contractului!

de Alice Petrescu    |    15 Iun 2021   •   19:53
Armand, ultimatum pentru Romprest: Voi propune rezilierea contractului!

Edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat marţi, că va propune în următoarea şedinţă a Consiliului local rezilierea contractului cu compania Romprest. Ea a prezentat, într-o postare pe Facebook, o analiză comparativă a costurilor salubrizare din Oradea şi Sectorul 1. 

 

La întrevederea avută, marţi, cu factorii implicaţi în domeniul salubrităţii, Armand i-a acuzat pe consilierii locali PNL, că din vina lor s-a ajuns la această situație.

"Din cauza dumneavoastră, stimaţi colegi liberali, am ajuns aici, din cauza dumneavoastră şi a contractului semnat de dumneavoastră avem acum gunoiul pe străzi. Acest contract este semnat de Consiliul Local şi Romprest. (...) Stimaţi colegi liberali, (...) aţi demonstrat în toate şedinţele de Consiliu local că, atunci când vine vorba despre respectiva companie, sunteţi cei mai aprigi avocaţi Romprest. L-am auzit ieri pe şeful PNL Sector 1 Sebastian Burduja declarând public că nu îl interesează ce operator este în sector, îl interesează să fie ridicat gunoiul. Asta ne dorim şi noi şi mă bucur că există consens în această privinţă. Voi propune în viitoarea şedinţă a Consiliului Local al Sectorului 1 rezilierea contractului cu Romprest", a spus primarul.

Reamintim că la sfârșitul lunii noiembrie 2020, timp de mai multe săptămâni, firma Romprest nu a mai ridicat depozitele necontrolate de deșeuri din Sectorul 1, din cauză că Primăria avea la vremea respectivă facturi neplătite în valoare de 94 milioane lei. Primarul Clotilde Armand declara la vremea respectivă că facturile ar fi umflate și din această cauză nu le plătește. În plus, Armand spunea că nu are banii necesari să le plătească, deoarece vechea administrație a lăsat în buget o gaură de 800 milioane lei.

 

×
Subiecte în articol: clotilde armand