x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Clubul ipocriților. Petrecărețul Bode nu tolerează paranghelia din Centrul Vechi

Clubul ipocriților. Petrecărețul Bode nu tolerează paranghelia din Centrul Vechi

de Ion Alexandru    |    25 Ian 2021   •   08:15
Clubul ipocriților. Petrecărețul Bode nu tolerează paranghelia din Centrul Vechi

Scandalul în care a fost implicat, la sfârșitul săptămânii trecute, șeful adjunct al Poliției Capitalei, Radu Gavriș, “depistat” la o masă, alături de patru procurori de la Parchetul București, în incinta restaurantului “Hanul lui Manuc”, a fost drastic sancționat de ministrul de Interne, Lucian Bode. Acesta a precizat că va avea “toleranță zero” față de orice încălcare a restricțiilor pandemiei, în condițiile în care el însuși a fost fotografiat, în luna mai a anului trecut, încălcând restricțiile, împreună cu fostul premier Ludovic Orban, chiar la Palatul Victoria.

 

Vineri seară, polițiștii l-au surprins, în Centrul Vechi, în incinta restaurantului “Hanul lui Manuc”, pe comisarul șef Radu Gavriș, petrecând la o masă, alături de mai mulți procurori, în localul cu pricina fiind prezente alte 22 de persoane. Printre aceștia s-ar fi aflat și un bărbat care figura ca și carantinat în județul Călărași. Ca urmare, având în vedere încălcarea legislației care impune restricții pe perioada pandemiei, au fost aplicate amenzi în valoare de 180.000 de lei, iar față de Radu Gavriș a fost declanșată procedura cercetării prealabile, pentru încălcarea îndatoririlor de serviciu, mai ales că, la nivelul Poliției Capitalei, chiar el era persoana desemnată să coordoneze activitățile specifice de prevenire și de combatere a efectelor pandemiei.

 

Ca de la amendat la cercetat disciplinar

 

Imediat, a băgat “capul în poză” proaspătul ministru de Interne, Lucian Bode, care, într-o postare pe contul său de socializare, a precizat că are “toleranță zero față de nerespectarea Legii”. “De aproximativ 1 an ne confruntăm cu pandemia provocată de noul coronavirus. Respectarea măsurilor care au fost luate la nivel național, pentru a preveni răspândirea acestui virus, trebuie să fie o prioritate pentru noi toți. Doar așa putem reveni la o viață socială normală pe care ne-o dorim.(…) Vreau să vă asigur că sunt hotărât să nu tolerez nicio abatere de la Lege, indiferent de numele sau calitatea persoanelor care sunt implicate în astfel de cazuri. Nimeni, indiferent de statutul său social, nu este mai presus de Lege”, a adăugat acesta.

Lucian Bode este fostul ministru al Transporturilor care, în luna mai a anului trecut, a fost fotografiat într-un biroul de la Palatul Victoria, în compania premierului de la acea dată, Ludovic Orban, a vicepremierului de atunci, Raluca Turcan, a ministrului Economiei, Virgil Popescu, și a ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, în timp ce petreceau, fără distanțare, fără să poarte măști, cu alcool și tutun, de ziua șefului lor.

Pentru contravenția săvârșită, atunci, de Lucian Bode, acesta a fost sancționat contravențional de către Secția 1 Poliție cu suma de 2.500 de lei.

 

Val de replici pe contul de socializare al ministrului

 

Postarea ministrului Lucian Bode a atras câteva sute de comentarii din partea cititorilor paginii sale de Facebook. Un număr însemnat de reacții sunt negative, unele chiar virulente, internauții amintindu-i ministrului de accidentul în care a fost implicată, anul trecut, mașina SPP în care se afla.

Nicolae Cojocaru scrie că “A apărut intolerantul! E cel care era în spate când descreieratul ăla gonea pe contrasens, atunci era mai tolerant. Acum a mai jurat odată cu mâna pe Biblie la Cotroceni și s-a născut din nou. E ministrul Multifuncțională, unde îl pui acolo prestează dacă e băgat în priză”. Altcineva notează că “Vela era cu << ochii >> pe ei... pe infractori! Urmașul lui, Bode, are și alte << instrumente anatomice >> pentru cei care zădărnicesc... combaterea... felicitations au ministre muscle”.

Marian Petrescu scrie: “Ce tupeu ai, prietene! Cum << dormeai >> tu pe bancheta din spate când SPP-istul a luat-o pe contrasens. Mă mir că nu îți este rușine. Cu toleranța zero față de nerespectarea legii”. În același registru se poziționează și Titel Enache: “Poate Gavriș a dormit pe bancheta din spate și nu a știut unde ajunge, zic pentru un prieten”. La fel ca și Nicușor Valentin Gheorghe: “Dar cu accidentul provocat de șoferul dumneavoastră când erați ministrul transporturilor, cum rămâne? Rușine să vă fie!”. Iar Somogyi Gergő Mátyás trage concluzia: “Când o făcut el accidentu’, mi o sărit așa în sus”.

Acuzații de filaj

 

Cristian Ghica (FOTO), șeful Poliției Centrul Vechi, a reacționat, tot prin intermediul unei postări pe Facebook, acuzând faptul că Radu Gavriș a făcut obiectul unei operațiuni de filaj. Să fie clar de la început: este o greșeală faptul că se aflau într-un spațiu închis în condițiile actuale. Nu le ia nimeni apărarea, dacă au greșit trebuie sa plătească pentru nerespectarea unor prevederi legale”, precizează Ghica. Acesta, însă, se întreabă “care a fost temeiul legal al filajului? DIPI, DOS, << filajul > lui Șchiopu de la SIC DGPMB (SIC care nici în prezent nu se ocupa de cele aproape 500 de înșelăciuni cu același mod de operare din București), au ieșit la plimbare în mod spontan în același loc? Sau au fost trimiși? De către cine? De ce?”.

Polițistul merge și mai departe, arătând că “urmărirea fără drept a unei persoane este infracțiune. Supravegherea video, audio sau prin fotografiere se poate face numai în baza unui mandat de supraveghere dat de un judecător”. “Aveau toți fotografii ăștia de ocazie un mandat sau au executat orbește un ordin ilegal? Aveau cumva structurile de filaj vreo solicitare în dosare penale și au amânat punerea în executare pentru că erau ocupați cu halba lui Gavriș? Da, aveau! Sunt infractori care au mai stat câteva zile printre noi doar pentru că Despescu, Miritescu, Berechet și Șchiopu au încercat să își securizeze funcțiile”, a conchis Cristian Ghica.

Ministrul Lucian Bode îl critică pe comisarul Radu Gavriș pentru fapte similare celor în care a fost implicat el însuși, de ziua lui Orban, la Palatul Victoria

 

×
Subiecte în articol: Radu Gavriș lucian bode