x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CNSU: Se ridică restricțiile și interdicțiile privind deplasarea de la 1 iunie. Cum mergem la terasă, la plajă și la spectacole drive-in

CNSU: Se ridică restricțiile și interdicțiile privind deplasarea de la 1 iunie. Cum mergem la terasă, la plajă și la spectacole drive-in

28 Mai 2020   •   21:54
CNSU: Se ridică restricțiile și interdicțiile privind deplasarea de la 1 iunie. Cum mergem la terasă, la plajă și la spectacole drive-in

De la 1 iunie se ridică restricțiile și interdicțiile privind deplasarea persoanelor în afara localităților sau a zonelor metropolitane și se reia transportul internațional de persoane, a anunțat, joi seara, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Potrivit deciziei CNSU, din 1 iunie se ridică restricțiile și interdicțiile privind deplasarea persoanelor în afara localităţii și a zonei metropolitane.

Tot din 1 iunie, se reia transportul feroviar internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din și către România.

CNSU a mai decis ca din 1 iunie să se reia transportul rutier internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din și către România, cu respectarea condiţiilor sanitare.

Cel mult patru persoane pot sta la o masă la terasă, după 1 iunie, dată de la care românii pot merge și la plajă, distanța dintre șezloguri fiind de 2 metri. Se permit și spectacole de tip drive-in, dacă ocupanții unei mașini sunt membrii aceleiași familii.

Potrivit hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), din 1 iunie vor putea fi preparate, comercializate și consumate produse alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice pe terase, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum doi metri între mese.

CNSU atrage atenția că la o masă pot sta cel mult patru persoane, în cazul în care acestea sunt din familii diferite. Consumatorii vor respecta măsurile de protecţie sanitară.

De asemenea, din 1 iunie, românii pot merge la plajă, accesul realizându-se doar cu asigurarea obligatorie de șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente.

„Se asigură o distanță de minimum 2 metri între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite și cu respectarea normelor de prevenire stabilite”, arată CNSU în hotărârea emisă joi.

Tot din 1 iunie se permite organizarea de spectacole de tip drive-in. În această situație, ocupanții unei mașini trebuie să fie membrii aceleiași familii. Se vor respecta, și în acest caz, măsurile de protecţie sanitară.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: restricţii de circulaţie