x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cocktailul primit de Donald Trump, testat la Matei Balș. Adrian Marinescu: „E posibil să fie o soluție net superioară chiar Remdesivirului”

Cocktailul primit de Donald Trump, testat la Matei Balș. Adrian Marinescu: „E posibil să fie o soluție net superioară chiar Remdesivirului”

08 Oct 2020   •   10:12
Cocktailul primit de Donald Trump, testat la Matei Balș. Adrian Marinescu: „E posibil să fie o soluție net superioară chiar Remdesivirului”
Sursa foto: Captura Antena 3

Medicul infecționist Adrian Marinescu consideră că „cocktailul” de anticorpi primit de Donald Trump reprezintă o soluție viabilă. Institutul Matei Balș este singurul spital din Europa care participă la studiul clinic legat de acest cocktail dar timp de două luni Agenţia Naţională a Medicamentului nu a dat acceptul pentru testarea tratamentului pe pacienți.

„E un studiu clinic. Institutul Matei Balș este singurul spital din Europa care participă la acest studiu. Este un lucru important. Până în acest moment au fost 1.200 de voluntari înrolați la nivel mondial și acum vom avea și pacienți din România. Este exact același cocktail din doi anticorpi, folosit și pentru președintele american”, a dezvăluit medicul Adrian Marinescu la RTV.

„Anticorpii monoclonali reprezintă o soluție pentru viitorul apropiat, o soluție viabilă și e posibil să fie net superioară chiar Remdesivirului”, a mai spus medicul.

Reprezentanții agenției au aprobat miercuri testarea tratamentului pe pacienți. Asta deși medicamentele se află la institutul Matei Balș din București de circa două luni.

„Acestea au fost tratate cu prioritate şi sunt în prezent autorizate, după ce au parcurs procedura de evaluare obligatorie şi s-a demonstrat că îndeplinesc toate cerinţele legale în vigoare pentru a fi administrate la pacienţi. Precizăm că este vorba despre un medicament investigaţional. Până la autorizarea de punere pe piaţă, conform legislaţiei în vigoare, este obligatoriu ca medicamentele să treacă prin etapa de investigaţie clinică - studii clinice, fiind administrat la subiecţi umani pentru dovedirea eficacităţii şi siguranţei. Procedura de evaluare a studiilor clinice este obligatorie pentru a se asigura protecţia subiecţilor unui studiu clinic, un medicament, nefiind, practic, complet caracterizat în această perioadă", a transmis Agenţia Naţională a Medicamentului.

Medicii de la Balş au depus cerere de aprobare a studiilor clinice pentru cocktailul de anticorpi monoclonali produs de compania Regeneron de la jumătatea lui august, însă au primit aprobare abia după două luni.

„Dacă noi am pierdut intervalul ăsta de timp, asta înseamnă că vom avea mai puţine locuri, din păcate pe viitor cu cât reuşim să ne mişcăm mai repede, cu atât vom avea avantajul de a avea acest tratament. Mai ales într-o situaţie de pandemie, lucrurile ar trebui să se mişte nu repede, ci foarte repede”, a declarat Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş.

În ultimele 24 de ore, 2.958 de români s-au infectat cu coronavirus, 82 au murit și 612 sunt internați la ATI.

×
Subiecte în articol: Adrian Marinescu