x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ședința în care se decid noile restricții în Capitală, amânată pentru duminică

Ședința în care se decid noile restricții în Capitală, amânată pentru duminică

de Alice Petrescu    |    06 Mar 2021   •   17:44
Ședința în care se decid noile restricții în Capitală, amânată pentru duminică
Sursa foto: Lucian Alecu

UPDATE: Şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), în care se vor decide măsurile necesare având în vedere trecerea Capitalei în zona roşie, va avea loc duminică de la ora 9,00, a anunțat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă.

 

Şedinţa ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, însă s-a decis convocarea pentru duminică, pentru ca toate actele normative incidente în domeniu să fie publicate în Monitorul Oficial şi pentru ca acestea să fie analizate de factorii de decizie, a precizat Mariana Stancu-Ţipişcă.

"Mâine suntem încă în termen, (...) ne încadrăm în cele 48 de ore când Comitetul e obligat să constate depăşirea ratei de incidenţă pe ultimele 14 zile", a adăugat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei.

Rata de incidenţă a SARS-CoV-2 la mia de locuitori în ultimele 14 zile în municipiul Bucureşti a urcat sâmbătă la 3,12 la mia de locuitori, faţă de 3,05 în ziua precedentă, când Capitala a intrat în zona roşie.

 

Știre inițială: Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) se va reuni, sâmbătă, pentru a dispune măsurile care se impun, după ce, vineri, Capitala a reintrat  în „zona roșie” de COVID-19.


Potrivit datelor DSP București indicele raportat vineri la ora 10.00 a fost de 3,05 de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori în ultimele 14 zile. 

În momentul în care rata de infectare trece de 3, o decizie privind restricțiile trebuie luată de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

Sâmbătă are loc o ședință a Prefecturii București, urmând ca apoi să se întrunească Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

În scenariul roșu, se închid restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacol și sălile de jocuri de noroc. De asemenea, scenariul roșu presupune că vor merge fizic la cursuri doar copiii de grădiniță și cei din ciclul primar, iar ceilalți fac ore online.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis vineri seară că elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a vor merge la școală indiferent de scenariul în care se află localitatea, atâta vreme cât rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile nu depășește 6 cazuri la mia de locuitori.
 

 

×