x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Conferenţiar doctor prins la furat salam în supermarket. El susţine însă că l-a uitat în geantă

Conferenţiar doctor prins la furat salam în supermarket. El susţine însă că l-a uitat în geantă

de Mircea Opris    |    18 Oct 2011   •   21:00
Conferenţiar doctor prins la furat salam în supermarket. El susţine însă că l-a uitat în geantă

Un cadru didactic de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara a fost prins de catre paznicii unui supermarket dupa ce a furat doua batoane de salam in valoare de 32 de lei! Culmea este ca autoarea furtului, conferentiar doctor Iconia Borza, este un om care ia doua salarii substantiale: unul ca profesor la universitatea de medicina si altul ca sefa a sectiei de Ortopedie II din cadrul Spitalului Judetean. Mai mult, sotul acesteia este si el un om cu venituri mult peste medie, el fiind prodecanul Facultatii de Constructii de la Universitatea Politehnica din Timisoara.

Pe data de 14 septembrie, la ora 18:30, camerele de supraveghere si agentii de paza ai magazinului Billa de pe bulevardul Liviu Rebreanu au surprins-o pe conferentiar doctor Iconia Borza cu doua rude de salam Zimbo, dosite in poseta. Valoarea lor: 31,98 lei! Oprita de agentii de paza, cadrul universitar, formator de viitor medici la UMF, a incercat o explicatie. Confrom declaratiei din dosarul intocmit de politistii de la sectia 2 Politie, ea a incercat sa explice anchetatorilor ca a uitat salamul in geanta, in drum spre casierie, din cauza unor probleme de familie. In declaratia olografa data in fata politistilor, conf.dr. Iconia Borza, sotia prodecanului de la Facultatea de Constructii Timisoara, se jura ca nu a vrut sa fure, dar pur si simplu era cu salamurile in mana, cand in geanta i-a sunat telefonul mobil, astfel incat a fost nevoita sa-si elibereze mainile, ca sa poata prelua apelul.

Cadrul universitar are in palmaresul profesional mai multe carti de specialitate, cat si o operatie in premiera nationala. In plus, impreuna cu sotul, asa cum rezulta din foaia de avere, Iconia Borza detine patru imobile, tot atatea terenuri, dar si trei autoturisme personale. Interesant este ca fapta medicului a ramas nepedepsita, astfel incat dosarul de cercetare penala a fost inchis zilele trecute, cu propunerea de neincepere a urmaririi penale, pe motiv ca lipseste elementul constitutiv al infractiunii, adica exact intentia de a fura.

"Nu cred ca va ocupati cu chestii din astea. Nu pot sa sustin un dialog pe tema asta. Ne-am descalifica. Informatii va poate da avocatul meu", a declarat conferentiar doctor Iconia Borza. Avocatul acesteia, Florin Neagu, a spus ca "nu vorbesc despre dosar, existand confidentialitate intre avocat si client. Nu as doi sa fac nici o declaratie".

Seful conferentiarei, rectorul UMF Timisoara, Stefan Dragulescu, este mai degraba distrat de gestul formatoarei de medici pe care o are in subordine. "Mi se pare cu totul ireal. Daca e real nu pot sa imi permit despre nimeni sa spun ca e bolnav, pentru ca se pune un diagnostic de catre un specialist. Dar la un om cu o situatie financiara buna parca e de natura incredibilului. In lumea internationala artisti, artiste, stiu ca una a fost prinsa la Londra odata, dar nu mai stiu care. Sunt luat prin surprindere. E o problema incredibila. Sotul ei parca e profesor universitar la Politehnica. Groaznic!", a declarat razand profesorul Stefan Dragulescu, rectorul UMF Timisoara. El nu a mentionat nimic despre vreo masura impotriva subordonatei sale pe linie universitara, pentru furtul celor doua batoane de salam.

Furturile din supermarketuri sunt la ordinea zilei. Reprezentantii firmelor de paza din Timisoara sustin ca zilnic se confrunta cu cinci pana la zece astfel de cazuri. De la plicuri de cafea si becuri pana la cutii de detergenti se fura cam orice. "Este un fenomen. Sunt oameni care fura din saracie. Pe acestia agentii de paza ii identifica cel mai usor, pentru ca sar in ochi dupa imbracamintea ponosita sau comportament. Mai greu este cu cei bogati. Ati fi uimiti sa vedeti ce oameni cu situatie materiala se dedau la astfel de fapte. Fura un iaurt si pe urma se suie in Mercedesul din parcare", a declarat pentru Jurnalul National I.V., coordonator de securitate pentru un lant de magazine din oras. Reprezentantii firme de paza sustin ca marile lanturi de magazine alimentare din Timisoara sunt calcate in ultimul timp de o grupare de hoti, coordonati de doi politisti locali cu grad. Cercetarile firmei private arata ca marfa sustrasa ajunge pe tarabe chiar in Piata 700, din centrul orasului.

×
Subiecte în articol: conferentiar furt