x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Conflict maghiari-ţigani: Locuitorii unui sat din Braşov, păziţi de trupe speciale

Conflict maghiari-ţigani: Locuitorii unui sat din Braşov, păziţi de trupe speciale

15 Iul 2011   •   08:46
Conflict maghiari-ţigani: Locuitorii unui sat din Braşov, păziţi de trupe speciale

In Racos, un sat situat la vreo 60 de kilometri de Brasov, traiesc 1.000 de tigani si alti 2.000 de unguri. Dupa ce in luna aprilie, tiganii si etnicii maghiari au tinut-o numai in scandaluri, autoritatile locale au decis sa apeleze la ajutoare speciale. Astfel, de trei luni, pe ulitele localitatii patruleaza zi si noapte o echipa de 30 bodyguarzi inarmati, fosti luptatori de elita.

In luna aprilie, mai multi tigani i-au luat la bataie pe localnicii maghiari care se aflau intr-un bar din localitate. Patru persoane au ajuns cu leziuni grave la spital, anunta Antena3. In urma incaierarii, spiritele s-au inflamat in localitate. Oamenii declarau, la vremea respectiva, ca din cauza tiganilor au ajuns sa se teama sa mai iasa din case. Asa ca autoritatile, cu ultimii bani de la bugetul local, au decis sa apeleze la serviciile unei firme de bodyguarzi.

Specializati in misiunile din Irak, luptatorii din trupele speciale si-au luat treaba in serios, asa ca, de cand au ajuns la Racos, au desfasurat misiuni de filaj sub acoperire pentru a identifica oamenii- problema din comunitate, dar si misiuni de protectie a civililor carora li se cereau taxe de protectie. Acestia insosesc chiar si postasul in ziua in care se impart pensiile si alocatiile.

Bodyguarzii au venit inarmati, insotiti de caini de interventie, cu ATV-uri si SUV-uri. Fondurile pentru angajarea trupelor speciale au fost asigurate de la bugetul local, care acum este pe terminate.

Localnicii spera ca localitatea sa obtina bani in plus, pentru ca sunt de acord sa se plateasca pretul pentru siguranta si linistea personala. Dupa trei luni, concluzia militarilor este ca nu numai tiganii sunt de vina, ci si ungurii care instiga la violenta.

×