x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consilierul onorific al premierului, despre restricții: vaccinatul nu trebuie să plătească

Consilierul onorific al premierului, despre restricții: vaccinatul nu trebuie să plătească

15 Sep 2021   •   10:33
Consilierul onorific al premierului, despre restricții: vaccinatul nu trebuie să plătească

Nelu Tătaru, consilierul onorific al premierului Florin Cîțu, a vorbit despre restricțiile care ar putea fi impuse în România în timpul valului 4 al pandemiei. Cred că actualele restricții sunt suficiente, dar sunt adeptul faptului că vaccinatul nu trebuie să plătească, a explicat Tătaru.

Fostul ministrul al Sănătății este în prezent consilier al premierului Florin Cîțu și participă la discuțiile privind măsurile care vor fi luate în România, în timpul valului 4 al pandemiei COVID 19.

„Suntem într-o situație de transmitere comunitară accelerată”, a declarat, miercuri, Nelu Tătaru care a adăugat că autoritățile analizează mai multe măsuri.

Analizele vizează modificarea numărului de paturi la ATI, respectarea circuitelor separate din spitale, evaluarea personalului medical și a unităților medicale mobile.

De asemenea, Tătaru a spus că persoanele care s-au vaccinat nu ar trebui să fie vizate de restricții.

„Cred că restricțiile pe care le avem sunt suficiente, dar trebuie respecte. Sunt adeptul faptului că vaccinatul nu trebuie să plătească, trebuie să fie protejat pentru că și-a asumat un gest de a se proteja pe el și pe cei din jurul lui”, a explicat consilierul premierului.

Nelu Tătaru a dezvăluit faptul că miercuri va discuta cu premierul Florin Cîțu despre introducerea vaccinării obligatorii sau testarea frecventă pentru angajații din sectoarele esențiale de activitate, precum profesorii, polițiștii, pompierii și jandarmii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru