x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consiliul General al Municipiului București a renunțat oficial la vinieta „Oxigen”

Consiliul General al Municipiului București a renunțat oficial la vinieta „Oxigen”

24 Mar 2020   •   11:54
Consiliul General al Municipiului București a renunțat oficial la vinieta „Oxigen”
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Consiliul General al Municipiului București a abograt, luni, vinieta „Oxigen”. Decizia a fost adoptată cu 35 de voturi favorabile și 8 abțineri, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Proiectul, care a figurat pe ordinea de zi suplimentară a ședinței CGMB, prevede abrogarea HCGMB nr. 539/ 2019, privind măsuri concrete de îmbunătățre a calității aerului în municipiul București. Cei care au achiziționat deja vinietele „Oxigen” își vor primi banii înapoi.

„Chiar dacă în timpul dezbaterii publice nu a existat un procentaj masiv de opinii potrivnice măsurilor propuse, cei mai mulți bucureșteni doresc măsuri anti-congestie în trafic și antipolure, inclusiv anumite restricții de circulație pentru cei care poluează, precum și plata unei vinete ecologice, pe principiul poluatorul plătește. După intrarea în vigoare a actului normativ, a sporit numărul contestatarilor, mulți dintre aceștia formulând plângeri împotrivă sau contestându-l în instantă”, se arată în referatul de aprobare, semnat de primarul general Gabriela Firea.

Decizia de eliminare a vinietei „Oxigen” a fost luată după ce Gabriela Firea a realizat un „referendum” pe Facebook, pe data de 21 februarie, pentru a cere părerea bucureștenilor cu privire la taxele ce urmează a fi introduse. Postarea a strâns peste 15.000 de reacții, majoritatea împotriva vinietei. Pe 25 februarie, Gabriela Firea a anunțat că renunță la taxa Oxigen.

×
Subiecte în articol: vinieta oxigen abrogare gabriela firea