x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Constanţa: Peste două milioane de turişti, aşteptaţi pe litoral; vârful sezonului estival, după 15 iulie

Constanţa: Peste două milioane de turişti, aşteptaţi pe litoral; vârful sezonului estival, după 15 iulie

01 Iul 2019   •   21:15
Constanţa: Peste două milioane de turişti, aşteptaţi pe litoral; vârful sezonului estival, după 15 iulie

Peste două milioane de turişti sunt aşteptaţi în acest sezon estival pe litoralul ţării noastre, număr record, estimându-se că începând cu jumătatea lunii în curs, gradul de ocupare în staţiuni va ajunge la 95%, la baza acestei creşteri fiind şi acordarea voucherelor de vacanţă, potrivit reprezentanţilor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

"Anul acesta aşteptăm să fie un număr record de turişti (...) mai ales pentru că avem acele vouchere de vacanţă, care sunt o infuzie de bani în bugetul personal al turiştilor, pentru că aceste vouchere de vacanţă au adus cu 20% mai mulţi turişti decât ar fi fost fără ele şi va fi un an deosebit de bun", a declarat luni, într-o conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele executiv al FPTR, Dragoş Răducan.

El a menţionat că vârful sezonului estival va fi după 15 iulie, când gradul de ocupare în staţiunile litoralului va ajunge la 95%, până în prezent existând o scădere a vânzărilor, ca urmare a examenelor avute de elevi în această perioadă.

Referitor la creşterile tarifelor pe litoral începând cu 1 iulie, Dragoş Răducan a spus că acestea nu îi afectează pe cei care şi-au cumpărat vacanţele cu mai multe luni în urmă, majorări plătind doar turiştii care achită camerele la recepţiile hotelurilor. 

"Preţurile sunt aceleaşi fiecare an, cresc la 1 iulie şi după aceea în jur de 15 iulie, cam cu 10% de fiecare dată şi afectează numai tariful de recepţie pentru turiştii care nu s-au orientat să îşi cumpere bilete cu ceva timp înainte. Cei care şi-au cumpărat bilete din toamnă, din iarnă, din primăvară au beneficiat la tarife mici, de reduceri de până la 30%", a mai menţionat reprezentantul FPTR.

AGERPRES

×