x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Contracandidatul fiului ministrului Sănătăţii la şefia Spitalului Judeţean din Oradea s-a retras

Contracandidatul fiului ministrului Sănătăţii la şefia Spitalului Judeţean din Oradea s-a retras

24 Oct 2011   •   09:42

Managerul interimar al Spitalului Clinic Judetean din Oradea, Gavrila Grebenisan, care isi depusese candidatura la concursul pentru sefia unitatii, alaturi de Ritli Ladislau Csongor, fiul ministrului Sanatatii, s-a retras din competitie, cu doua ore inainte sa inceapa prima proba a concursului.

"Mi-am retras candidatura. Fiecare sa inteleaga din asta ce doreste", a declarat managerul interimar al Spitalului Clinic Judetean din Oradea, Gavril Grebenisan, care s-a retras din competitie cu doua ore inainte de inceperea primei probe a concursului.

Ritli Csongor Ladislau, fiul ministrului Sanatatii, Ritli Ladislau, a refuzat sa faca orice fel de declaratie.

"Nu vreau sa comentez in niciun fel gestul domnului Grebenisan si nu doresc sa fac nicio declaratie", a spus el.

Ritli Ladislau Csongor, fiul ministrului Sanatatii, Ritli Ladislau, si-a depus candidatura, in urma cu o saptamana, in ultima zi de depunere a dosarelor, la concursul organizat pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judetean din Oradea, alaturi de Gavril Grebenisan, care detine interimar aceasta functie.

Ritli Ladislau Csongor a fost manager al Spitalului Clinic de Recuperare din Baile Felix pana in anul 2009, dupa care a devenit consilier al lui Cseke Attila la Ministerul Sanatatii, unde avea atributii pe linie juridica, incetand raporturile de munca odata ce tatal sau, doctorul Ritli Ladislau, a preluat conducerea ministerului, in luna august a acestui an.

Concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Judetean a inceput in 24 octombrie, cand are loc testul-grila, dupa aceasta proba urmand sa se desfasoare sustinerea proiectului de management.

Comisia de concurs este formata din viceprimarul Gheorghe Carp (de profesie medic, presedintele comisiei), juristul Adrian Cocos (sef al Directiei de Resurse Umane a Ministerului Sanatatii, post pe care il ocupa prin detasare, el fiind anterior seful serviciului de resurse umane al DSP Bihor, institutie pe care o reprezinta in comisie) si conferentiarul universitar dr. Ciprian Brisc (reprezentant al Facultatii de Medicina si Farmacie a Universitatii Oradea).

Ritli Csongor Ladislau declara ca s-a inscris la concurs deoarece considera ca poate sa conduca Spitalul Judetean mai bine decat contracandidatul sau.

"Am un singur motiv pentru care candidez: consider ca pot face acest spital sa functioneze mai bine, avand in vedere si experienta pe care o am", spunea Ritli.

Pe de alta parte, intrebat daca exista o incompatibilitate sau conflicte de interese in acest caz, el a afirmat ca, din punct de vedere legal, in opinia sa, nu sunt asemenea probleme.

"Nu cred ca, juridic vorbind, exista vreo incompatibilitate. Chiar daca domnul Cocos este in comisia de concurs, eu nici nu stiam ca va face parte din comisie. Recunosc ca pot fi discutii in legatura cu aceste aspecte, dar pot eu opri discutiile? Pe de alta parte, Spitalul Judetean nu este in subordinea ministerului, ci a autoritatilor locale", spunea Ritli Ladislau Csongor.

×