x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Contre între politicieni pe tema autorizației de la DSP pentru transformările de la secția ATI Neamț

Contre între politicieni pe tema autorizației de la DSP pentru transformările de la secția ATI Neamț

15 Noi 2020   •   19:03
Contre între politicieni pe tema autorizației de la DSP pentru transformările de la secția ATI Neamț
Sursa foto: Hepta

Politicienii se contrazic pe tema autorizației de la Direcția de Sănătate Publică pentru transformările de la secția ATI Neamț. Premierul Ludovic Orban a spus că DSP nu a autorizat lucrări în secție. În replică, șeful PSD, Marcel Ciolacu, a prezentat o serie de documente care ar dovedi contrariul.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a prezentat, pe Facebook, o serie de documente despre care susține că dovedesc faptul că lucrările din secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț au fost autorizate.

„Manipularea ordinară și minciuna peneliștilor trebuie să ia sfârșit! Iată avizele și autorizația DSP care demonstrează că secția ATI de la etajele 2 și 3 ale Spitalul Județean Neamț funcționa în legalitate. Orban și prefectul de Neamț trebuie să se oprească cu minciunile, din respect pentru cei care au murit acolo!”, a spus Marcel Ciolacu pe Facebook.

Replica președintelui PSD a apărut după ce premierul Ludovic Orban a declarat că există informații conform cărora în interiorul secția ATI a Spitalului Județean din Neamț s-au efectuat lucrări de construcție. Orban a mai spus că managerii spitalului nu aveau cum să nu știe despre aceste lucrări și că operațiunile nu erau avizate de DSP.

„Au fost lucrări de construcție, acolo au fost mutați pacienii de la Secția ATI la etajul trei, la etajul doi. Este clar că nu au avut niciun fel de aviz din partea DSP. Dar repet este o anchetă în curs, care este preluată de Parchetul General”, a declarat Orban.

Premierul a mai spus că ancheta va stabili cine este vinovat pentru producerea tragediei de la spitalul din Piatra Neamț.

„Ancheta va stabili cine este vinovat. Ancheta va stabili dacă este responsabil (n.r. directorul). În cazul în care se va dovedi că este responsabil să răspundă fie cu funcția, fie penal”,a precizat Ludovic Orban.

10 oameni au murit în urma incendiului produs sâmbătă la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț.

(sursa: Mediafax)

×