x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copiii, încurajaţi de UNICEF să devină reporteri

Copiii, încurajaţi de UNICEF să devină reporteri

de Monica Cosac    |    22 Feb 2019   •   19:47
Copiii, încurajaţi de UNICEF să devină reporteri

Reprezentanţa UNICEF în România a lansat, ieri, platforma U-Report, prin care copiii şi tinerii sunt încurajaţi să devină reporteri şi să vorbescă despre lucrurile care contează cu adevărat pentru ei. Mecanismul „U-Report” este inspirat din Convenţia Naţiunilor Unite şi promovează drepturile celor mici, printre care: cel de a-şi exprima liber opinia şi acela de a fi consultaţi în luarea deciziilor care le afectează viaţa.

Înregistrarea, mesajele şi sondajele U-Report sunt trimise prin mesaje directe, prin Facebook messenger, iar informaţiile despre copiii şi tinerii înregistraţi ca U-Reporteri sunt anonime. Potrivit reprezentanţilor UNICEF, informaţiile colectate pe platformă de la un număr relevant de copii pot sta la dezvoltarea unor programe şi politici publice care să vină în sprijinul lor. U-Reporterii primesc mesaje despre importanţa participării lor, află care sunt rezultatele sondajelor, modul în care informaţiile au fost folosite şi vocile lor au ajuns la factorii de decizie.

În acest moment, sunt peste şase milioane de U-Reporteri în 50 de ţări din întreaga lume, iar comunitatea este în continuă creştere.

 

×
Subiecte în articol: unicef reporteri copiii