x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coronacriza: Numărul accidentelor rutiere din minivacanță a scăzut cu peste 60%

Coronacriza: Numărul accidentelor rutiere din minivacanță a scăzut cu peste 60%

28 Dec 2020   •   17:01
Coronacriza: Numărul accidentelor rutiere din minivacanță a scăzut cu peste 60%

Numărul accidentelor rutiere a scăzut în minivacanța de Crăciun cu mai mult de 60% față de aceeași perioadă a anului trecut. Infracțiunile comise cu violență au scăzut și ele cu peste 40 de procente.

Purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a declarat, luni, că în zilele de minivacanță au acționat zilnic, în medie, peste 25.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne.

În intervalul 24 – 27 decembrie, față de anul trecut, se constată un trend descendent al celor mai importanți indicatori. Astfel, numărul de infracțiuni sesizate este mai mic cu 43,8%. În scădere este și numărul de infracțiuni comise cu violență - tâlhăriile de exemplu, fiind în scădere cu peste 40 de procente.

O scădere semnificativă, de 63,2%, înregistrează și numărul de accidente grave.

Polițiștii și jandarmii au intervenit la peste 2.100 de evenimente sesizate prin 112, dintre care aproximativ 76% s-au confirmat în urma verificărilor efectuate.

Pe linie de ordine publică, au fost organizate 643 de acțiuni, în urma cărora au fost constatate aproape 7.000 de fapte contravenționale. De asemenea, polițiștii au început cercetări cu privire la 544 de posibile infracțiuni, dintre care 21,5% la sesizarea din oficiu a polițiștilor.

Au fost prinși în flagrant 100 autori de infracțiuni care au săvârșit 99 fapte penale și au fost depistate opt persoane urmărite național sau internațional.

Pentru prevenirea accidentelor grave și încurajarea unei conduite preventive la volan, la nivel național, au acționat peste 1.500 de polițiști, cu aproximativ 540 de mijloace de mobilitate și 290 de aparate radar.

În urma acțiunilor desfășurate pentru creșterea siguranței rutiere, au fost reținute 358 de permise de conducere și 97 de certificate de înmatriculare.

În ultimele 24 de ore, angajații MAI, împreună cu colegi de la alte instituții, au desfășurat 1.254 de acțiuni punctuale de control în cadrul eforturilor de a proteja sănătatea cetățenilor în actualul context epidemiologic.

Controalele pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară au vizat peste 70.000 de persoane, 4.100 de operatori economici și 172 operatori transport persoane.

În plus, s-au efectuat verificări la 9.000 de obiective de interes, dintre care 3.200 de unități de alimentație.

Au fost identificate 3.656 de persoane care nu purtau masca de protecție, 820 care nu au respectat restricțiile de circulație și 18 care nu au respectat măsurile privind carantina sau izolarea.

În total, s-au aplicat 4.677 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 1 milion de lei.

De asemenea, au fost întocmite patru dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: accidente în scădere