x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coronavirus. Țară vecină a închis granița cu România

Coronavirus. Țară vecină a închis granița cu România

12 Mar 2020   •   14:48
Coronavirus. Țară vecină a închis granița cu România

Autoritățile din Serbia au decis să închidă mai multe puncte de frontieră cu România pentru a evita răspândirea coronavirusului. Anunțul a fost făcut și de autoritățile din țara noastră, care au anunțat că rămân deschise punctele de trecere de la Stamora Moravița (județul Timiș), Jimbolia  (județul Timiș) și Porțile de Fier I (județul Mehedinți).

 

„În ceea ce privește, activitatea în punctele de frontieră la granița cu Republica Serbia, vă informăm că, începând de astăzi, 12 martie, ora 08.00, a fost suspendată  temporar activitatea următoarelor  puncte de trecere a  frontierei de la granița comună:

- PTF  Vrbica – Valcani- specific rutier;

- PTF  Nakovo – Lunga- specific rutier;

- PTF Jasa Tomic – Foeni – specific rutier;

- PTF  Kaludjerovo – Naidas – specific rutier;

- PTF Golubac - Moldova Nouă – specific rutier/naval;

- PTF Kladovo - Drobeta Turnu Severin – specific naval;

- PTF Kusjak - Porțile de Fier II – rutier.

Măsura a fost instituită de către autoritățile din Republica Serbia în vederea protejării sănătăţii cetățenilor din cele două state, în contextul extinderii infecției  cu COVID-19.

Precizăm că, traficul de frontieră între cele două țări va continua în condiţii normale prin P.T.F. Stamora Moravița (județul Timiș), P.T.F. Jimbolia  (județul Timiș) și P.T.F. Porțile de Fier I (județul Mehedinți)”, se arată într-un comunicat de presă al Grupului de Comunicare Strategică.

×