x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Coşul de solidaritate" pentru pensionari a primit undă verde de la Executiv

"Coşul de solidaritate" pentru pensionari a primit undă verde de la Executiv

27 Iul 2011   •   10:29
"Coşul de solidaritate" pentru pensionari a primit undă verde de la Executiv

Guvernul a aprobat proiectul de sprijin pentru pensionari prin introducerea "cosului de solidaritate", program prin care pensionarii vor putea cumpara alimente mai ieftine, preturile fiind cu 20-30% mai mici.

Proiectul de sprijin pentru pensionari prevede acordarea lunar, contra cost, dar la "pretul cel mai scazut posibil", a unui pachet continand alimente de baza, precum faina, zahar, ulei, malai si orez.

"Din punct de vedere economic, programul nu implica un efort bugetar, nu se acorda subventii sau sprijin financiar si nu are impact negativ asupra incasarilor de TVA. Este doar un efort suplimentar de organizare ce poate fi realizat de catre institutiile administratiei publice locale si centrale", se arata in memorandumul aprobat de Guvern.

"Stiu ca exista o discutie in coalitie in momentul asta despre cosul pensionarilor. Intr-adevar este o initiativa a UNPR. Nu exista o forma finala, nu exista nici macar un numar estimativ al beneficiarilor.", a declarat ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, inainte ca proiectul sa fie aprobat.

"Tot ce pot sa va spun este ce voi sustine eu in calitate de ministru al Muncii. Am inteles ca este doar la nivel de intentie si nu am vazut proiectul. Sustin orice initiativa care ii tinteste pe cei care au nevoie cu adevarat si care are un impact bugetar minim", a mai spus Lazaroiu, potrivit Mediafax.

Un program similar a fost derulat si de Guvernul Nastase, prin intermediul magazinelor "Economat".

×