x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cresc alocațiile copiilor cu 20%. Ce se întâmplă cu a doua majorare

Cresc alocațiile copiilor cu 20%. Ce se întâmplă cu a doua majorare

de Alice Petrescu    |    28 Ian 2021   •   10:23
Cresc alocațiile copiilor cu 20%. Ce se întâmplă cu a doua majorare

Alocațiile copiilor vor crește, de la 1 februarie, cu 20 la sută. Anunțul a fost făcut miercuri seara, la TVR, de ministrul Muncii, Raluca Turcan. În ceea ce privește a doua creștere, Turcan a spus că va discuta când va exista bugetul aprobat.

 

„Alocațiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocațiilor avem o lege în Parlament și vom vedea dacă se menține și a doua tranșă”, a spus ministrul Turcan.

A doua tranșă de majorare a alocațiilor ar trebui să aibă loc în vara anului 2021.

Curtea Constituțională a României a respins pe 24 septembrie sesizarea Guvernului privind legea din Parlament care prevedea că alocațiile trebuie dublate și respingerea prevederea din ordonanța de urgență care stabilea creșterea lor etapizată.

Ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern prevedea o creştere de 20% de la 1 septembrie, iar următoarele creşteri să fie făcute de două ori pe an: 20% pe 1 ianuarie şi 1 iulie, până în 2022.

Legea prin care urma să dubleze alocaţiile a fost promulgată pe 14 ianuarie de preşedintele Klaus Iohannis.

Alocaţiile trebuiau să fie dublate de la 150 de lei la 300 de lei, respectiv de la 300 la 600 de lei pentru copiii cu dizabilităţi începând cu 1 martie, dar Guvernul Orban a emis o OUG pentru a proroga termenul din cauza lipsei de bani.

×
Subiecte în articol: alocatii copii