x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Crește numărul localităților din Ilfov cu rată de infectare peste 6 la mie

Crește numărul localităților din Ilfov cu rată de infectare peste 6 la mie

26 Sep 2021   •   11:33
Crește numărul localităților din Ilfov cu rată de infectare peste 6 la mie

Rata de infectare în nouă localități din județul Ilfov a trecut, duminică, de 6 cazuri la mia de locuitori, Sâmbătă erau doar șapte localități cu rată de infectare peste 6 la mie.

Este vorba despre Afumați - 7,36 la mie, Bragadiru - 7,75 la mie, Chiajna - 7,25 la mie, Dărăști-Ilfov – 6,25 la mie, Dobroești - 8,91 la mie, Mogoșoaia - 8,57 la mie, Otopeni – 6,35 la mie, Popești - Leordeni - 6,68 la mie, Voluntari - 6,77 la mie.
Comitetul Județean pentru situații de Urgență Ilfov se întrunește duminică pentru a stabili restricții în localitățile unde rata de incidență a depășit 6 la mia de locuitori.

Doar opt din 40 de comune și orașe din Ilfov nu sunt în scenariul roșu, respectiv nu au depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori.

Hotărârea aprobată de Guvern instituie restricţii de circulaţie pe timp de noapte, în weekend şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor pentru localitățile care au depășit pragul de 6 la mia de locuitori.

Copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte rezultatul negativ la unui test COVID-19 pentru a participa la unele activităţi.

Vaccinații se pot deplasa localităţile care au depăşit rata de infectare de 6 la mie.

 

(sursa: Mediafax)

×