x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Crin Antonescu, preferatul bucureştenilor pentru postul de preşedinte. Elena Udrea, politicianul cu cea mai scăzută rată de încredere

Crin Antonescu, preferatul bucureştenilor pentru postul de preşedinte. Elena Udrea, politicianul cu cea mai scăzută rată de încredere

12 Sep 2011   •   14:02
Crin Antonescu, preferatul bucureştenilor pentru postul de preşedinte. Elena Udrea, politicianul cu cea mai scăzută rată de încredere

Daca ar avea loc alegeri pentru presedintia Romaniei in aceasta duminica, 46% dintre bucuresteni ar vota cu Crin Antonescu, urmatorii in top fiind Mugur Isarescu, cu 27% din intentiile de vot si Dan Diaconescu cu 13%.

In ceea ce priveste increderea in politicieni, cel mai bine situat este primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, in care au incredere 45% dintre bucuresteni. La polul opus se situeaza sefa PDL Bucuresti, Elena Udrea, 88% dintre cei chestionati afirmand ca nu au incredere in ea.

Cititi raportul de cercetare realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avantgarde
- format pdf

Datele au reiesit dintr-un sondaj autofinantat al grupului de studii socio-comportamentale Avangarde, realizat la inceputul acestei luni.

Potrivit sondajului, 86% dintre bucuresteni considera ca lucrurile in tara merg intr-o directie gresita, in momentul actual, opt la suta fiind multumiti de starea de fapt, restul alegand sa nu raspunda.

In ceea ce priveste gradul de incredere in politicieni, Elena Udrea se situeaza pe ultimul loc, 88% dintre cei chestionati afirmand ca nu au incredere in aceasta. Traian Basescu beneficiaza de increderea a 11% dintre bucuresteni, 85% afirmand ca nu au incredere in acesta, in timp ce premierul Emil Boc are parte de increderea a 10% dintre cetatenii Capitalei, 86% neavand incredere in el.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone este pe primul loc in ceea ce priveste gradul de incredere printre bucuresteni, cu 45%, in timp ce primarul Sectorului 6, Cristian Poteras aduna 76 de procente la capitolul neincredere, iar 15% dintre cei chestionati spun ca nici nu au auzit de el.

Liderul PNL, Crin Antonescu beneficiaza de increderea a 33% dintre cei chestionati, in timp ce 62% spun ca nu au incredere in acesta. La randul sau, liderul PSD, Victor Ponta beneficiaza de 25% din increderea bucurestenilor, 68% afirmand ca nu au incredere in el.

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale, Crin Antonescu ar aduna 46% din voturile bucurestenilor, fiind urmat de Mugur Isarescu cu 27% si Dan Diaconescu, cu 13%. Corneliu Vadim Tudor ar aduna 6% din voturi, George Becali 3%, restul celor chestionati avand alte optiuni.

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, USL ar aduna 64% dintre voturi, PD-L 14%, Partidul Poporului 11%, restul voturilor fiind impartite intre PRM, PNG si altele.

In cazul in care premierul Romaniei ar trebui ales din cadrul formatiunii USL, bucurestenii l-ar prefera pe Victor Ponta pentru acest post, acesta intrunind optiunile a 27% dintre cei chestionati. Sase la suta il vad pe Crin Antonescu in aceasta functie, in timp ce 40% din cei chestionati au preferat sa nu-si exprime o opinie.

In ceea ce priveste Capitala, 25% dintre cei chestionati cred ca lucrurile s-au schimbat in bine in timpul mandatului lui Sorin Oprescu, 23% cred ca lucrurile au ramas la fel, in timp ce 48% cred ca lucrurile s-au schimbat in rau.

41% dintre cei chestionati considera ca situatia actuala a Capitalei este una pozitiva, in timp ce 59% o caracterizeaza drept negativa.

Intrebati care sunt principalele trei probleme ale Capitalei, cei chestionati au pus pe primul loc reabilitarea blocurilor (38%), drumurile (21%) si spatiile verzi (19%). Restul problemelor mentionate au fost subventiile pentru caldura (8%), cainii vagabonzi (6%) si canalizarea (5%).

63% dintre bucurestenii chestionati cred ca maidanezii ar trebui sterilizati, in timp ce 30% ar opta pentru eutanasierea lor.

59% dintre bucuresteni sunt multumiti de calitatea transportului public din Bucuresti, in timp ce 23% spun ca sunt nemultumiti.

In ceea ce priveste demararea proiectului autostrazii suspendate promise de primarul Sorin Oprescu, 63% dintre bucurestenii chestionati spun ca sunt de acord, in timp ce 16% spun ca nu vor asa ceva, iar 6% cred ca nu se poate face.

Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 1498 de persoane din Bucuresti, de peste 18 ani, avand o marja de eroare de +/- 2,5%.

×