x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cristi Preda vrea Primăria Capitalei

Cristi Preda vrea Primăria Capitalei

28 Noi 2010   •   12:06
Cristi Preda vrea Primăria Capitalei
Sursa foto: /Jurnalul National
Europarlamentarul PDL a anunţat că se va înscrie în cursa din interiorul partidului, pentru a fi desemnat candidat la alegerile locale. Preda consideră că o alianţă cu PSD ar fi toxică, iar despre Ponta spune că este un "sinucigaş politic". Vede însă cu ochi buni refacerea Aliantei DA, dar fără Crin Antonescu.

Cristian Preda consideră că PDL trebuie să organizeze competiţii interne pentru a se prezenta cu cei mai buni candidaţi pentru primăriile din Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Constanţa.  Spre deosebire de Vasile Blaga, Cristian Preda nu are nimic împotrivă ca partidul să fie reprezentat de o persoană din afara PDL la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Europarlamentarul spune însă că va intra el însuşi în cursă pentru a fi desemnat candidatul partidului pentru Bucureşti.

Principala cauză a prăbuşirii PDL în sondaje o reprezintă lipsa unui dialog cu societatea, a declarat Cristian Preda pentru site-ul ziare.com, citat de antena3.ro. Acesta precizează că, în ultimii 2 ani, democrat-liberalii s-au purtat ca şi cum am fi infailibili.

O alianţă cu PSD este considerată toxică de către europarlamentar. Acesta îl acuză pe Victor Ponta că face lobby în faţa socialistilor europeni pentru blocarea intrării României în Spaţiul Schengen. Preda spune că, în acest mod, Victor Ponta se sinucide politic.

O colaborare cu liberalii este însă pe placul europarlamentarului PDL. Cristian Preda este de părere că refacerea Alianţei DA este posibilă doar fără Crin Antonescu. Preda spune că a colaborat mult mai bine cu fostul lider al liberalilor, însă PNL l-a aruncat pe Tăriceanu ca pe un aparat de ras la pubelă.

×