x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cristian Ghinea, despre Nicuşor Dan: E primarul Captalei, nu a fost votat şef la Şoimii Patriei

Cristian Ghinea, despre Nicuşor Dan: E primarul Captalei, nu a fost votat şef la Şoimii Patriei

de Alice Petrescu    |    30 Apr 2021   •   11:22
Cristian Ghinea, despre Nicuşor Dan: E primarul Captalei, nu a fost votat şef la Şoimii Patriei
Sursa foto: Hepta

Cristian Ghinea, ministrul fondurilor europene spune despre primarul Capitalei, Nicuşor Dan, că ”suferă de sindromul de “Mesia din debara” și ”face bugetul ca Firea”. Reacția lui Ghinea vine în contextul scandalului legat de bugetul Capitalei, respins în Consiliul General, după ce consilierii USR PUS au refuzat să-l susţină. 

 

El îi reamintește lui Nicuşor Dan că alegerile în Bucureşti au fost câştigate de USR-PLUS, care are cel mai mare grup în Consiliul General. 

”I-a tratat pe consilierii USR-PLUS ca pe ăia mici şi proşti care îl votează orice ar fi. Dl Nicuşor Dan suferă de sindromul de “Mesia din debara”. Îl ştiu foarte bine de la USR. El stă într-o debara şi este un fel de Mesia. Nu vorbeşte cu nimeni, nu dă telefoane, nu răspunde la telefoane şi dă bule. Toată lumea trebuie să stea drepţi şi să execute că dă el bule. Nu merge aşa! E primarul Captalei, nu a fost votat şef la Şoimii Patriei”,  afirmă Ghinea într-un interviu acordat Spotmedia.

În plus, ministrul Fondurilor Europene susține că edilul Capitalei face bugetul ca Gabriela Firea, deși îl consideră mai bun.

”Face exact ce critica la bugetul lui Firea, supraestimarea veniturilor. Eu aș fi putut înțelege un buget de criză, dar se putea explica. Cum faci să reduci cheltuielile aberante ale Primăriei? Dar a făcut ca Firea. Atunci de ce s-a mai schimbat?”, se întreabă Ghinea.

Bugetul Capitalei a fost respins, miercuri, cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” şi 14 abţineri, după ce consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicuşor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile „nu sunt realistice”.

Consilierii USR-PLUS au motivat că nu votează bugetul propus întrucât veniturile ar fi nerealiste și umflate, iar Nicușor Dan nu a făcut nicio reformă în administrație și spitale.

×
Subiecte în articol: Cristian Ghinea