x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum au ajuns Isărescu, Mititelu şi Mitică Dragomir pe un MONUMENT AL EROILOR neamului

Cum au ajuns Isărescu, Mititelu şi Mitică Dragomir pe un MONUMENT AL EROILOR neamului

de Andreea Căprescu    |    03 Sep 2012   •   14:53
Cum au ajuns Isărescu, Mititelu şi Mitică Dragomir pe un MONUMENT AL EROILOR neamului

Se intampla in Romania! Numele lui Adrian Mititelu, Mugur Isarescu, Dumitru Dragomir si al unor personalitati locale sunt gravate pe un monument din comuna valceana Lalosu, dedicat martirilor cazuti la datorie in cel de-al doilea Razboi Mondial. Culmea este ca aceasta lucrare ar putea baga comuna in faliment: monumentul nu a fost platit integral si primaria risca sa ajunga cu conturile blocate.

Actualul edil al localitatii, democrat liberalul Nicu Constantin, sustine ca nu isi poate explica cum pe un monument al eroilor pot aparea si numele altor persoane. 'Fostului primar ii place sa epateze in toate lucrurile. Acel monument e facut cred pentru prietenii dansului. Nu stiu cat de adevarat e faptul ca acele persoane ar fi platit suma de 10 milioane lei vechi pentru a fi trecute pe monument pentru ca nu am intrat in posesia nici unei chitante, dar cert este faptul ca fostul primar a facut abuz. Cred ca a incercat sa ii impresioneze pentru ca ulterior sa le ceara bani pentru diverse lucruri', a declarat primarul Nicu Constantin. Desi acesta spera ca macar unul dintre cei trecuti pe monument sa il ajute sa achite lucrarile incepute de fostul primar, sansele ca acest lucru sa se intample sunt foarte mici. Potrivit edilului, monumentul a costat 350.000 de lei iar pana acum s-au achitat doar 70.000 de lei.

Iata cum sunt prezentate pe monument persoanele care 'si-au adus aportul' la ridicarea lucrarii:

Ion Toma * Primar

Ion Cirlea * Dr. Inginer

Ion Pilsoiu * General Lt.

Mugur Isarescu * Guvernator

Dumitru Dragomir * Pr. L.P.F

Romeo Grigorescu * Prefect

Mierlus Florea * Director

Adrian Mititelu * Patron 'U' Cr

Mircea Predescu * Director

Emil Chiriac * Patron

Fostul primar este extrem de mandru de constructia din timpul mandatului sau si spune ca toti cei aflati acolo i-au intins la un moment dat o mana de ajutor. Desi, initial, a lasat de inteles ca personalitatile l-au ajutat sa aiba acces la fonduri, intr-un final, prietenia dintre fostul primar si oamenii din lumea fotbalului s-a rezumat la niste echipamente de fotbal primite sau la cateva transferuri catre Universitatea Craiova. 'Nu sunt trecuti pe monument, este o placa aparte. Evident ca nu l-am trecut pe Dragomir de exemplu ca pe un erou. Sa nu se inteleaga asta. Am fost prieten si cu Dragomir si cu Mititelu. De exemplu, Dragomir m-a ajutat, mi-a dat niste echipamente de fotbal, lui Mititelu i-am dat cativa jucatori de la mine din comuna. Nu am mai pastrat legatura cu ei', spune fostul primar, Ion Toma.

Cel mai grav este faptul ca daca in scurt timp Primaria nu va achita intreaga valoare a constructiei, risca sa ramana mult timp cu conturile blocate, aceasta aflandu-se intr-un impas financiar.

×