x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum explică GCS schimbarea de ultim moment legată de noile restricţii. De ce se aplică de duminică

Cum explică GCS schimbarea de ultim moment legată de noile restricţii. De ce se aplică de duminică

de Alice Petrescu    |    26 Mar 2021   •   16:17
Cum explică GCS schimbarea de ultim moment legată de noile restricţii. De ce se aplică de duminică
Sursa foto: Lucian Alecu

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au explicat vineri schimbarea de ultim moment legată de noile restricţii. Practic toate măsurile aprobate joi seară vor intra în vigoare de duminică.

 

Noile măsuri sunt raportate la incidență, fapt pentru care după publicarea Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial, vineri după-amiază, comitetele județene pentru situații de urgență urmează să constate încadrarea în limitele incidenței în termen de 48 de ore.

Acest lucru se petrece pe baza datelor transmise de DSP-uri, pentru fiecare localitate, comitetelor pentru situații de urgență.

„În consecință, toate măsurile care se raportează la incidență din acest HG vor intra în vigoare începând de duminică, și nu doar o parte dintre acestea”, au explicat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Restricțiile prevăzute în Hotărârea CNSU urmau să intre în vigoare de vineri.

 

Cîțu a anunțat că restricțiile intră în vigoare doar duminică

Șeful DSU Raed Arafat a anunțat, joi seara, că magazinele se închid la ora 18.00 și intră în vigoare restricții de deplasare de la ora 20.00 acolo unde incidența este de peste 7,5 la mie toată săptămâna, iar acolo unde incidența este de peste 4 la mie, restricțiile sunt doar pentru weekend.

Vineri, premierul Florin Cîțu a anunțat că restricțiile prevăzute în Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență intră în vigoare doar duminică, din cauza timpului scurt de implementare.

×
Subiecte în articol: gcs restricţii